Стилни дизайнерски класики в нови, практични версии за външно приложение - вижте външната висяща и подова лампа Satellite от GUBI тук!

16 август 2023
Стилни дизайнерски класики в нови, практични версии за външно приложение - вижте външната висяща и подова лампа Satellite от GUBI тук!
Откакто серията Satellite вижда бял свят през 1953 г., тази специална лампа е позната и обичана в света на дизайна. Главният вдъхновител на това красиво творение е френско-унгарският дизайнер Матьо Матего, който изобретява напълно нова производствена техника, за да придаде на лампата отличителния абажур от ригитул, характерен за всички лампи от серията Satellite. Техниката ригитул се характеризира с перфорирана шарка и тънка като хартия структура, която позволява металът да се огъва в артистични форми, придавайки му пухкав вид, напомнящ тюл. Поради това деликатният на вид, но здрав ригитул, съчетан с характерната издължена и кръгла форма, създава впечатлението, че лампата Satellite се носи в пространството като цепелин. Дизайнът се допълва от асиметричен, триъгълен външен абажур, който стои като шапка на върха на лампата, така че общият резултат е скулптурна и ориентирана към формата дизайнерска лампа с висока естетическа стойност.

Вижте цялата серия Satellite тук

С новите допълнения към серията Satellite красивият дизайн може да се ползва и на открити площи. Всички осветителни тела, които включват подови и висящи осветителни тела в няколко размера и цветови варианти, имат степен на защита IP65, която ги предпазва от въздействието на вятъра и атмосферните влияния. Това ги прави идеални за монтиране на покрита тераса или балкон, така че да можете да им се наслаждавате през дългите летни вечери.

Лампите са идеални и за използване на открито, тъй като изчистената структура на отворите в абажура от ригитул позволява на светлината от вътрешния светлинен източник да прониква с меко сияние по цялото протежение на лампата. Същевременно тя екранира светлината, така че тя не заслепява, а меко и приятно осветява заобикалящата я среда. Със Satellite получавате най-доброто от двата свята - директно осветление в незаслепяващ блясък.

Вижте всички външни осветителни тела от гамата Satellite тук