Jasper Morrison

Роден: 1959 г.
Най-известна творба: Трамвай Hannover, лампа Luxmaster, висящи лампи Glo Ball, висяща лампа Smithfield, сгъваем стол Air, маса Low Air, тенджери и тигани за Alessi
Образование: Дизайнер от Kingston Polytechnic Design в Лондон.                    

История
Джаспър Морисън е роден в Лондон I 1959 г. Той е дизайнерът, който стои зад лампата Luxmaster и висящите лампи Glo Ball за италианската компания Flos. Завършва бакалавърска степен по дизайн в Kingston Polytechnic Design School, Лондон, а по-късно взема магистърска степен в The Royal College of Art за следдипломно обучение.

През 1986 г. открива своя компания за дизайн в Лондон. Започва да проектира за големи компании като SCP, FSB, Vitra и Cappellini. През 1992 г. проектира голяма серия домакински уреди за Cappellini, заедно с голяма група млади дизайнери. През 1995 г. на бюрото на Джаспър Морисън е възложено да проектира новия "Хановерски трамвай", най-големият по рода си в Европа по това време. Първото превозно средство е показано на Хановерския промишлен панаир през 1997 г. и печели голяма награда за дизайн.

Намерете лампи и аксесоари за дома от Jasper Morrison в Lampemesteren. В сътрудничество с водещи марки, Морисън е създал редица успешни продукти - от популярните лампи Glo-Ball от Flos до иновативни аксесоари за дома от Vitra. Всички те са със скандинавски и минималистичен дизайн, който се вписва безпроблемно в съвременния интериор.
Абажур Glo -Ball Basic Zero - Flos
Очаква се в: 14 - 16 дни
Glo -Ball W Стенна Лампа - Flos
Очаква се в: 14 - 16 дни
Rotary Tray Deep Черно - Vitra
Очаква се в: 150 - 180 дни
Покажи 36 от 54 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!