Лампи за всекидневната - прочетете нашето ръководство и изберете правилната

Има най-различни лампи за всекидневна, от които да избирате, и много въпроси, на които да отговорите относно разположението, стила, цената и комбинирането на различни лампи.

Като първа стъпка е добре да се запитате какви точно са практическите ви нужди. След това можете да вземете решение за това как искате да изглежда новата/ите ви лампа/и - дали искате определен стил лампа с класически дизайн, или ви интересува повече как искате да бъде осветена вашата всекидневна?

За да ви помогнем, ще ви дадем най-добрите си съвети за осветлението на всекидневната, за да можете да откриете точната лампа за всекидневна, която да украси дома ви.

Кои стенни лампи могат да се използват във всекидневната?

Кои стенни лампи могат да се използват във всекидневната?

Непрекъснато се появяват нови тенденции, а при стенните лампи за всекидневната се наблюдава ясна тенденция към увеличаване на размера и гъвкавостта.

Lampe Gras е изключително популярна марка и в колекцията си има богат избор от стенни лампи. Можете да намерите лампи, които се монтират директно на стената или на пръчка, както е на снимката. Предлагат се в различни дължини и цветове и можете да изберете колко стави искате да има рамото. Лампите Lampe Gras са невероятно гъвкави и затова са много полезни във всекидневната, тъй като можете да ги регулирате, за да излъчват светлина точно там, където ви е необходима.

Снимка с любезното съдействие на нашия клиент @camillaathena чрез Instagram
214 стенна лампа от Lampe Gras е модел, който виждаме в много домове. Смятаме, че това е така, защото е изключително гъвкава и защото работи много добре в интериорите в скандинавски стил. Можете да регулирате лампата нагоре и надолу, както и да местите рамото и главата на лампата, така че получавате полезна и гъвкава лампа в стилна и привлекателна опаковка. (А в основната форма няма винтове или заварени съединения!)

Вижте нашата селекция от лампи Gras тук и се вдъхновете.

Снимка с любезното съдействие на нашия клиент @lk.living чрез Instagram

Друга популярна стенна лампа е Mantis BS2 от Schottlander. Това е добре проектирана и леко необичайна лампа, която отговаря на днешните тенденции в декорацията и интериорните стилове.

Mantis BS2 е част от очарователна серия лампи с елегантен индустриален вид - дизайн, който никога няма да изглежда остарял. Трудно е да се повярва, че серията Mantis е създадена през 1951 г. и въпреки възрастта си днес е по-популярна от всякога.

Посредством система от противотежести лампата може лесно и елегантно да се настройва в четири различни позиции, а в зависимост от точния модел главата може да се накланя и завърта между 180º и 360º.  
Mantis е елегантен и стилен и го виждаме все по-често. Смятаме, че по-големите стенни лампи са такъв хит, защото е станало по-приемливо да се отдалечаваме от традиционните стилове. Не казваме, че малките стенни лампи са отпаднали - виждаме и много стенни лампи AJ, Caravaggio Reads, по-малки стенни модели от Lampe Gras и други - но не е тайна, че днешният модерен избор на стенна лампа е голям, красив и привличащ вниманието.

Снимка с любезното съдействие на нашия клиент @palettenoir чрез Instagram

Третата популярна стенна лампа е 265 на Flos. Това е една наистина красива и полезна лампа, която дава качествена директна светлина и може лесно да се използва над масичката за кафе.

Едно от страхотните неща на 265 е, че не изисква много място на стената. Монтажният ѝ хардуер е много малък за лампа с такъв размер и в крайна сметка получавате невероятно гъвкава лампа, която може да осветява изненадващо голяма площ. Дългото й рамо означава, че можете да позиционирате главата на лампата точно там, където ви е необходима, а противотежестта прави движенията на лампата лесни и елегантни.

Снимка с любезното съдействие на нашия клиент @mittlillehjerte чрез Instagram

Лампи за всекидневната - евтин избор ли е лош избор?

Често ни питат дали по-евтините лампи са лош избор. Но какво е евтино и какво е скъпо? В Lampemesteren предлагаме само качествени лампи, но на няколко различни ценови равнища!

Въпросът до голяма степен е какви са вашите нужди. Нуждаете ли се от лампа, която може да се регулира яркостта на светлината, или просто от нещо, което можете да включвате и изключвате? Трябва ли да има вграден енергоспестяващ светодиоден модул или източникът на светлина е без значение? Някои клиенти търсят лампи с класически дизайн, но те се предлагат и на различни ценови нива, така че винаги можете да намерите такава, която е по-евтина от останалите.

Това е труден въпрос, но в едно сме сигурни - нашите качествени лампи се предлагат на различни цени - можем да отговорим както на вашите нужди, така и на бюджета ви.

Къде можете да използвате висящи лампи и висящи лампи във всекидневната?

Къде можете да използвате висящи лампи и висящи лампи във всекидневната?

Осветлението е едно от най-важните съображения, когато става въпрос за декориране на всекидневната ви. То оказва огромно влияние върху начина, по който възприемате помещението, и можете лесно да промените настроението, като промените осветлението. Днес лампите за всекидневна са красиви дизайнерски обекти - те едновременно украсяват и създават атмосфера, така че няма нужда да ги ограничавате само до висящи над масата.

Вземете например това изображение, на което над дивана виси висулка Tom Dixon Etch от месинг. Със същата лекота може да виси над бюфет или в ъгъла с фотьойл и малка странична масичка. Можете да създадете "хигиенни станции" навсякъде във вашата всекидневна!
На второто изображение можете да видите два Малки висулки Etch, също от Tom Dixon. Те са окачени точно в средата на стената - нетрадиционна позиция, но според нас ефективна и изглеждаща страхотно. Само не забравяйте, че трябва да ги окачите в хармония със заобикалящата ги среда, почти сякаш композирате натюрморт. По този начин ще можете най-добре да оцените красотата им като предмети, както и прекрасния начин, по който осветяват всекидневната ви.

Висящите лампи с етюди хвърлят най-красивите сенки и са чудесен избор, ако търсите осветление за настроение. Ако търсите по-директна светлина без сенки, просто изберете друга крушка. Например етх над масата за кафе или трапезария ще работи най-добре с крушка, която проектира светлината надолу върху повърхността на масата.

Снимка с любезното съдействие на нашия клиент @krea_pernille чрез Instagram

Хладни лампи за всекидневна - какво е актуално в момента?

Хладни лампи за всекидневна - какво е актуално в момента?

Актуални в момента са интериорите, вдъхновени от скандинавския стил, и можете да откриете изобилие от интелигентни, красиви и функционални лампи за всекидневна, които допълват този стил. Тъй като вече разгледахме стенните лампи и висящите лампи, бихме искали да ви предложим няколко от най-актуалните настолни и подови лампи, които да използвате във вашата всекидневна.

Първото предложение е класическа РН лампа. Тук можете да видите PH 3/2 Настолни и PH 3½-2½ Подови в две различни жилища, които имат сходен стил - сиви стени и минималистичен и стилен декор. Чували сме, че някои хора смятат, че това са лампи за по-възрастното поколение, но всъщност те са изключително популярни във всяка възрастова група. Виждаме ги също толкова често в домовете на младите хора, тъй като живеем във време, когато хората са готови да похарчат малко повече пари за качество и страхотен дизайн.
И двете лампи са членове на семейството с 3 абажура, което днес съдържа 20 модела, включително три лампи за открито. Poul Henningsen разработва системата с 3 абажура през 1925-1926 г., когато проектира лампи за Louis Poulsen, които да бъдат показани на международно изложение в Париж. През целия си живот Хенингсен работи върху създаването на осветление без отблясъци и в крайна сметка не създава една лампа, а цяла система - красивите PH лампи, които познаваме днес. Номерът на лампата PH се отнася до размера на нейния абажур - PH 3½/2½ има абажур с диаметър около 35 cm.

Ако искате да научите повече за класическата PH лампа, можете да намерите цялата серия тук.

Снимки с любезното съдействие на @bytved и нашия клиент @valdealma и чрез Instagram

Друга популярна серия лампи е AJ от Louis Poulsen. Тези лампи са познати като стари приятели и могат да бъдат открити в много домове заради класическия си и стилен вид.

Масата AJ не заема много място, така че е особено подходяща за страничен шкаф или перваз на прозореца. Абажурът може да се регулира нагоре и надолу, така че да насочите светлината точно там, където ви е необходима. AJ може да се използва и в офиса или спалнята, така че когато си купите лампа AJ, винаги ще имате идеалното място, където да я поставите.
В Лампестерен практикуваме това, което проповядваме - тук можете да видите АДЖ настолна и АДЖ подова във всекидневната на нашия гуру в социалните мрежи, Джани. Ясно е, че - поради тяхната простота - можете да използвате различни модели от тази серия в една и съща стая, без това да е прекалено много. Джани току-що премести масата AJ в домашния си офис и я замени с PH 3/2 - всъщност AJ се мести често, още едно доказателство, че тези лампи работят в много различни среди.

Това също е чудесна идея, ако смятате, че някоя стая се нуждае от освежаване. Новата и различна светлина прави голяма разлика, така че опитайте да смените някои от лампите си, ако е време за промяна.

Снимки с любезното съдействие на @bytved чрез Instagram
Ето още една AJ Floor - прекрасна лампа, която се вписва в много различни схеми на обзавеждане. Тя изглежда чудесно до стената с цветна мазилка Kabe, красиви сиви свещници Kähler и стол AC2 от мебели Andersen. Декорът е завършен, а лампата AJ Floor го допълва.

Снимка с любезното съдействие на @solgt_til_stanglakrids чрез Instagram

Panthella MINI от Louis Poulsen е друга много популярна лампа за всекидневна. Тя е сравнително нов модел, но вече може да бъде открита в много домове. Panthella MINI е с диаметър само 25 см и поради малките си размери може да се използва в много различни ситуации.

Предлага се в розово, червено, лилаво, синьо, оранжево, жълто, два нюанса на зеленото, бяло, черно, искрящ нов хром и опалов акрил, както е показано на снимката.

Тя има вграден LED източник на светлина и 3-степенен димер, така че тази дизайнерска лампа от Louis Poulsen е едновременно суперкрасива и наистина полезна.

Panthella MINI е изработена с метален екран, който е бил първоначалната идея на Verner Panton с лампата през 1971 г., но не е могъл да бъде изработен с наличната по това време технология. Металният абажур е бял от вътрешната страна, което отразява светлината надолу към стъпалото и след това нагоре в стаята - една наистина прекрасна лампа, която ще работи навсякъде.
Panthella MINI в цвят опал, както е показано тук, наистина се отличава от стадото, тъй като останалата част от гамата използва метални абажури. Ако изберете акрила опал, целият екран ще бъде осветен, така че е добре да обмислите нуждите си от осветление, преди да решите коя Panthella MINI да купите.

Снимка с любезното съдействие на нашия клиент @homehappydk чрез Instagram

Когато става въпрос за популярни лампи за всекидневна, не можем да забравим сладката Flowerpot VP3 от &tradition.  Това е бестселър, който никога няма да излезе от мода. VP3 е проектирана от Вернер Пантон и се предлага и като висулка в два различни размера и в редица прекрасни цветове. Тук, в Lampemesteren, ясно изразеният най-продаван цвят е матово светлосиво, а новият матов черен цвят също е успешен - можете да го видите тук.

Използвайте Flowerpot във всекидневната, на нощното шкафче или в детската стая - с тази прекрасна класика в дизайна възможностите са безкрайни.

Вижте цялата гама Flowerpot тук.

Снимка с любезното съдействие на нашия клиент @_bylilli чрез Instagram