Joan Gaspar

Роден: 23 септември 1966 г.
Творби: The Ginger
и Плаф-он колекции от лампи
Образование: Промишлен дизайн в Artes y Oficios в Барселона

Сътрудничеството между Жоан Гаспар и Marset започва през 1996 г. и оттогава Гаспар разработва нови продукти и насочва дизайнерската фирма в нови посоки. В продължение на десетилетия фирмата е известна с това, че е нещо повече от обикновена фирма за лампи, а по-скоро иновативна дизайнерска фирма с гама от ексклузивни продукти с изискано качество. Нещо, което Джоан Гаспер винаги е ценял, когато става въпрос за осветление и дизайн.

Жоан Гаспар е роден в Барселона през 1966 г. Там израства, а интересът му към проектирането и създаването на лампи започва да се развива през 1988 г., когато започва работа с VAPRO SA. По време на кариерата си той си сътрудничи с редица дизайнерски фирми, сред които Roca, Resol, Made Design и Marset. Въпреки че стилът му на проектиране е в състояние на постоянно развитие, той остава верен на минималистичния си произход.

Сред творбите му е популярната стенна лампа Plaff-on
проектирана за Marset. Стенна лампа, изработена от висококачествен алуминий и ръчно духано опалово стъкло. Компактната форма на лампата я отличава и осигурява меко осветление за всеки коридор.
Покажи 36 от 63 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!