Лампи за офиса - форма и функцияЛАМПИ ЗА ОФИС

Имате нужда от добро осветление, независимо дали ще седите в офиса си цял ден или само няколко часа. Има два фактора, които трябва да вземете предвид - ефективно осветление на зоната, в която ще работите, и избор на подходящо осветление за вида работа, която ще извършвате.

Работното ви място трябва да бъде осветено ясно и практично - висококачествена гъвкава настолна лампа е добро начало. Друга много добра идея е комбинирането на естествена и изкуствена светлина, ако това е възможно във вашия офис. Ако прекарвате по-голямата част от работния си ден, използвайки компютър, ще имате нужда от още повече светлина на работното си място - стремете се към плавен преход между работната светлина и екрана.

Формата и функцията вървят ръка за ръка при създаването на добро осветление, а доброто осветление е жизненоважна част от създаването на подходяща работна среда.


Светодиодна настолна лампа?"

LED осветлението в офиса създава по-добра работна среда и ви спестява пари. Светодиодният източник на светлина ще осигури най-ефективното осветление на работното ви място, а светодиодите имат и няколко други предимства, които си струва да имате предвид, когато пазарувате нова офис лампа.

Светодиодните крушки имат дълъг живот - от 10 до 25 години - така че ще мине доста време, преди да се наложи да смените някоя от тях. Освен това те използват много по-малко енергия от обикновените крушки с нажежаема жичка и ще забележите разликата в сметката си за електроенергия. Последното предимство на светодиодите е, че те не отделят топлина, така че няма да повлияят на вътрешния климат в офиса ви.

Събрахме няколко предложения за лампи, които са подходящи за бюра и офиси, както с LED, така и без LED. Не е задължително настолните лампи да използват светодиоди, но според нас те са оптималният избор.


Настолната лампа Kelvin на италианската марка Flos е идеалната лампа за офиси и работни пространства. Нейният вграден светодиоден източник на светлина проектира цялото си светлинно излъчване надолу върху работното ви място, което е точно там, където го искате.

Тази елегантна и функционална настолна лампа има и глава с възможност за накланяне, което още повече улеснява регулирането на лампата според вашите нужди. Kelvin е оборудвана и с 3-степенен сензорен димер. Освен това се предлага в два размера и четири неутрални цвята - черно, бяло, хром и антрацит.

Снимка от Pinterest
Тази лампа е вдъхновена от листата на дърво - формата на лампата се променя при накланяне на главата по същия начин, по който листата променят формата си, докато танцуват на вятъра. Настолната лампа Leaf на датската марка Muuto е идеално пригодена за използване на бюрото и работи добре както като работна лампа, така и като лампа за четене.

Leaf има вграден светодиоден източник на светлина с възможност за димиране, така че можете да регулирате интензивността на светлината според ситуацията. Предлага се като настолна и подова лампа и се предлага в бяло, черно, зелено и сиво.

Снимка от Pinterest
Масивна лампа за дърво Масивна лампа за дърво на Мууто е модерна интерпретация на класическата и популярна лампа за архитекти. Тази уникална лампа излъчва съвременна скандинавска прохлада и е идеална както за лампа за четене, така и за работна лампа.

Wood се предлага с включена халогенна крушка, но вместо нея можете да закупите LED крушка, ако предпочитате това. Тази великолепна лампа е изработена от изсушен и избелял бор и има бял PVC кабел.

Снимка от Pinterest

Лампите и таванът в офиса - какво трябва да знаете

Преди да изберете лампа за таван или висулка за вашия офис, помислете за бюрото си. Винаги е добре да се възползвате максимално от естествената светлина в помещението, затова трябва да разположите бюрото си така, че всяка дневна светлина да идва отстрани - това помага да се избегнат отраженията върху екрана на компютъра. Същият принцип важи и за изкуственото осветление. Поставянето на лампа на тавана или висяща лампа над или точно пред екрана ще създаде отражения, затова препоръчваме да я поставите отстрани. Експериментирайте с различни места, преди да извадите кутията с инструменти и да монтирате лампата за постоянно. Височината също е фактор. Нашият съвет е да окачите висулката на минимум 120 см над работната повърхност, но ако офисът ви е с висок таван, можете да окачите лампата толкова високо, колкото желаете.

Събрахме няколко примера за чудесно изглеждащи офис висулки и таванни лампи.

Пенделът PH 5 от Louis Poulsen е истинска класика в дизайна. Тази изключително популярна лампа работи също толкова добре в офиса, колкото и в останалата част на дома. Благодарение на системата си от няколко абажура PH 5 осигурява дифузно осветление и е 100% без отблясъци.

Тази прекрасна висулка се предлага в широк избор от цветове, които съответстват на съвременните тенденции в обзавеждането, и се предлага в различни размери. PH 5 произвежда висококачествена работна светлина, която ефективно покрива работното ви пространство, без да заслепява. Лампите PH 5 са проектирани от Poul Henningsen.

Снимка от Pinterest
Being от Philips Hue е семпла и стилна лампа за таван, която е идеално допълнение към офиса. Тя проектира светлина директно надолу в помещението, както и странично встрани, която се отразява от тавана и излиза в стаята. Тази интелигентна лампа се предлага със системата Hue White Ambiance, която ви позволява да регулирате интензивността и цвета ѝ до необходимото ниво.

За оптимална работна светлина трябва да настроите цветната температура на около 4000 келвина; за допълнителен прилив на енергия я увеличете на 6500 келвина. Лампата за таван има още много практични функции, което я прави особено полезна в офиса. Being се предлага в черно и бяло.
Lexine Pendant Silver от Arcchio е класическа таванна лампа за големи офиси. Лампата има прекрасен и семпъл дизайн, който се вписва безпроблемно във всяка обстановка от окаченото си положение на тавана. Lexine е снабдена с вградена LED светлина и матова повърхност, която разпределя светлината равномерно, удобно и без отблясъци. Можете дори да поставите няколко висулки заедно, за да получите по-широко сияние, което да достигне до всички ъгли на офиса.
Елегантният и неусложнен дизайн на Плосък пендел S1 от LIGHT-POINT означава, че той е още един чудесен вариант за офиса. Той има вграден светодиоден източник на светлина, което свежда до минимум профила му и ви позволява да го окачите по-ниско от други висулки, без да нарушавате линиите на видимост. Той осигурява мека, комфортна и незаслепяваща светлина, която е идеална за използване в офиса.

Пенделът Flat S1 се предлага в черно и бяло. Неговата простота и непретенциозен дизайн означават, че е лесно да се включи във всяка дизайнерска схема и всеки дом.

Лампи за бюро, ергономичност и вие

Доброто осветление е задължително, когато сте седнали на бюрото си и работите усилено. Когато това осветление е под формата на настолна лампа, е важно осветлението да идва отстрани и под нивото на очите - това е най-добрият начин да избегнете отраженията върху екрана на компютъра и заслепяването от лампата. Препоръчваме да поставите лампата от страната, противоположна на доминиращата ви ръка, т.е. ако сте десничар, поставете лампата отляво и т.н. (Последен съвет за избягване на отраженията от екрана - ако работите близо до прозорец, поставете екрана си под ъгъл 90° спрямо прозореца).

Добре е да изберете настолна лампа, която е гъвкава/регулируема, за да можете да я поставите точно там, където ви е необходима. Лампа с асиметрично разпределение на светлината е друг практичен избор, тъй като увеличава количеството на осветлението, проектирано странично върху работната ви повърхност.

Макар че настолните и настолните лампи са най-често срещаният избор за осветяване на работното място, главно поради тяхната гъвкавост и преносимост, все повече офиси са оборудвани със стенни лампи. На пазара има много практични, регулируеми стенни лампи, които са идеални за използване в офиса - надяваме се, че ще се вдъхновите от примерите, които сме включили по-долу заедно с няколко отлични настолни лампи.

Настолната лампа Tolomeo на Artemide е една от най-популярните настолни лампи в света, с висока осветеност и изключителна гъвкавост.

Цялото тяло на лампата е регулируемо, което ви дава възможност за пълен контрол върху светлината ѝ. Дизайнът на Толомео е стилен и неусложнен и е ясно, че формата следва функцията. Тази великолепна настолна лампа се предлага в алуминиево, черно и бяло и лесно ще се впише в почти всеки офис. По-голямото семейство лампи Tolomeo съдържа други модели за маса/стол в различни размери и цветове.

Снимка от Pinterest
За една наистина класическа настолна лампа не търсете нищо друго освен Настолна лампа AJ от Louis Poulsen. Уникалната форма на тази елегантна и красива лампа е създадена от легендата на дизайна Арне Якобсен. Тя е перфектната настолна лампа, осигуряваща асиметрично разпределение на светлината, което е оптимално за работа.

Забележителната глава на лампата също така се накланя, за да можете да насочите светлината точно там, където ви е необходима.

AJ се предлага в 10 великолепни цвята - лампата на изображението е в светло петролен цвят.

Снимка от Pinterest

265 стенна лампа от италианската марка Flos е изключително полезна лампа - тя може да замени настолна лампа, подова лампа и висулка. 265 разполага с 2-метрово рамо, което ви дава огромна гъвкавост и прецизност по отношение на осветяването на вашия офис.

265 е забележителна и много привлекателна лампа, чийто великолепен дизайн ще украси всеки офис. По отношение на ергономичността и възможността за регулиране тя е изключително практична. Тази стенна лампа постига перфектен баланс между естетика и ефективност и може дори да помогне за повишаване на производителността ви! 265 се предлага в черно и бяло.

Снимка от Pinterest
Стенната лампа Bestlite BL6 на датския производител GUBI е вечна класика с красив стилен дизайн. Тя е гъвкава лампа, тъй като както главата, така и рамото на лампата са регулируеми. BL6 е идеална за използване в офиса, тъй като можете прецизно да регулирате осветлението на работното си място.

През дългата си история BL6 е била любима на архитекти и дизайнери и е направила работните им часове по-приятни и продуктивни. Тази прекрасна стенна лампа се предлага в девет различни цветови комбинации и със сигурност ще освети офиса ви.
Настолна лампа Kimya Brass/Marble от Lindby е с невероятно елегантен и декоративен дизайн, който има силата да преобрази всяко скучно бюро. Лампата е изискана комбинация от прекрасна мраморна основа, изящна месингова рамка и красив сферичен абажур с видима крушка, която завършва визуалното изражение на лампата. Можете да използвате декоративна крушка с матирана повърхност, за да намалите отблясъците, а можете да изберете и крушка с възможност за димиране, за да имате контрол върху яркостта. Ако искате функционален източник на светлина и естетически елемент за вашия офис, Kimya е идеалното решение.
Прекрасният дизайн се предлага и като подова лампа намерете я тук!
Настолна лампа Eleni White от Lindby има семпъл и модерен дизайн, да не говорим за високата функционалност, която прави тази лампа абсолютно задължителна за вашето бюро. Можете да превключвате между четири настройки от 3000 до 6200 келвина, които варират от топло бяла до студена светлина. Можете също така да променяте яркостта, както намерите за добре, така че винаги да имате идеалната светлина. Можете дори да настроите лампата да се изключва автоматично след 60 минути. Освен това рамото и главата са изключително гъвкави, така че могат да се накланят и регулират, за да са насочени в желаната посока. Тази модерна, енергоспестяваща лампа ще украси бюрото ви.

Eleni се предлага и в елегантен черен цвят - намерете го тук
Профина настолна лампа бронз от Lindby е класически дизайн в модерно и стилно издание. Лампата е с непреходно и изключително изражение, което разкрасява вашия офис. Лампата се състои от полирана рамка в бронз или ръжда, гарантираща зашеметяващ контраст със суровия бял абажур, който може да се регулира по ваша преценка. Абажурът от необработено бяло стъкло излъчва мека и комфортна светлина във всички посоки, а за да го изключите, дръпнете издърпващия се ключ, който ви връща в старите времена. Емблематичният дизайн е издържал проверката на времето, така че естетичната и непреходна лампа е готова да краси офиса ви години наред.

Ако имате въпроси или нужда от съвет, не се колебайте да се свържете с нашия приятелски и компетентен екип за обслужване на клиенти по пощата, по телефона или в чата - те с удоволствие ще ви помогнат!
ОТКРИЙТЕ НАШАТА ГАМА ОТ ОФИС ЛАМПИ ТУК