Tobia Scarpa

Роден: 1935 г.
Най-известна творба: настолна лампа Biagio, стенна лампа Foglio, подова лампа Papillona и множество мебели и сгради
Обучение: Архитект и дизайнер

Откритие
Италианският дизайнер Тобиас Скарпа е син на архитекта Карло Скарпа. В сътрудничество със съпругата си Афра той е създал множество продукти за международни производители като Flos, Cassina, Knoll и B&B Italia. Заедно те са разработили полезен луксозен дизайн, като всички те се основават на качествени технологии и вълнуващи материали.

Тобиа и Афра Скарпа завършват Instituto Universitario di Architettura във Венеция в края на 50-те години на миналия век и започват кариерата си във фабриката за стъкло Venini. През 1960 г. те отварят собствено студио в Монтебелуна, където се произвеждат мебели като стол модел 917 на Cassina.

Тобиа Скарпа и Пиер Кастильони проектират някои от първите лампи за новата компания Flos на Дино Гавина и днес компанията, както и лампите, са добре познати по целия свят. Лампата Papillon (1973 г.) на Flos е една от първите лампи, в които е използвана новата тогава халогенна технология.
Покажи 6 от 6 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!