Лампи за сервизното помещение и входното антре - информация и вдъхновение
ЛАМПИ ЗА СЕРВИЗНО ПОМЕЩЕНИЕ И ВХОДНО АНТРЕ

Когато избирате осветление за входното си антре, не забравяйте, че то трябва да бъде привлекателно както за вас, така и за вашите гости. То трябва да е топло и уютно, но достатъчно светло, за да можете да намерите ключовете си и да не се спъвате в обувките си. Входното антре е първото помещение, с което се сблъсквате, когато влизате в един дом, затова трябва да бъде приветливо. Осветлението трябва да е функционално, но в същото време да създава атмосфера и хармония в помещението. Предлагаме много варианти за осветление на входното антре - стенни лампи, висулки, настолни и подови лампи.
От склад до пералня и други - сервизното помещение служи за много различни цели. Най-практичното осветление на сервизното помещение идва отгоре, така че спотовете, висулките и лампите на тавана са добър избор. Също така е добра идея да се създаде комбинация от функционална светлина и общо осветление, за да се направи помещението възможно най-благоприятно за работа.

Разполагаме с огромен избор от лампи за входното антре, коридора и сервизното помещение. Единственото нещо, което ограничава избора на осветление, е собственото ви въображение. По-долу ще намерите информация и вдъхновение, които да ви помогнат да изберете подходящото осветление за вашето помещение.

Таванни лампи или висулки за входа - какво да изберем? (Или какво ще кажете за двете...)


Размерът на входното антре е различен в различните домове, а това означава, че има много възможни решения за осветление. Често ще видите таванни лампи или висулки, монтирани във входовете, като и двата начина са добри за създаване на приветлива среда. Освен това те са супер начин за оптимизиране на пространството в помещение, което по принцип не е много голямо.

Ето няколко примера за висулки и таванни лампи, които работят особено добре в антрето.
Пенделът IC S2 от Flos е много атрактивна лампа със семпъл и стилен дизайн и е отличен избор за вход или антре. Елегантността ѝ е подчертана от прекрасния кръгъл абажур от духано стъкло.

Благодарение на полупрозрачния абажур пендели като този осигуряват доста повече светлина от други лампи с по-насочено осветление. Моделът IC S2 се предлага в месинг и хром и се предлага в два размера.
Стенна/таванска лампа с плафон от испанския производител Marset е изискана и непретенциозна лампа с няколко светлинни ефекта. Разсейвателят е изработен от бяло стъкло, а вътрешността на алуминиевия абажур действа като рефлектор. Част от светлината се филтрира нагоре, създавайки мек ореол около лампата, докато по-голямата част свети директно надолу. Plaff-On е чудесен универсален избор за входни помещения и коридори.

Тази лампа за таван се предлага в черно и сребърно покритие и с диаметър 20 или 33 cm.

(Защо да не почерпите още малко вдъхновение от това изображение и да добавите прекрасна настолна лампа като Bestlite BL1 от GUBI?)
Вградените спотове, като например Кръглата таванна лампа Logic от LIGHT-POINT, са друг вариант за таван. Logic е малък, елегантен прожектор с неусложнен и дискретен дизайн.

Той има вграден светодиоден източник на светлина, който осигурява комфортно и висококачествено осветление. Той може да се завърта на 360° и да се накланя на 28°, което ви позволява да решите къде да насочите светлината.
Серията Beat Light на Tom Dixon е изключително популярна програма за лампи, която вече украсява много стаи в Северна Европа. Цялата гама е изработена от масивен месинг и всяка от четирите различни форми се предлага в четири покрития - месинг, черно, сиво и бяло.

Тази много готина гама лампи определено ще освети входното ви антре. Можете да окачите една самостоятелна лампа или да създадете група като тази, показана на изображението. С всички различни форми и покрития имате много възможни комбинации, с които да работите!


Настолната лампа за уютно излъчване в антрето

Когато важната основна светлина в антрето е подредена, една допълнителна лампа може да бъде полезна за създаването на приветлива атмосфера. Ако в антрето ви има скрин, малка масичка или перваз на прозореца, една семпла и стилна настолна лампа може да бъде отлично решение. Освен че допринасят за комфортната светлина в помещението, те често са и декоративни, добавяйки щипка индивидуалност към иначе безличното пространство.

Настолната лампа не заема много място в антрето, което я прави идеално решение за по-малки пространства и коридори. Не е необходимо да се монтира и на стената или тавана, така че лесно може да се смени с друга лампа или да се премести на друго място.
Прекрасната настолна лампа Kizu от New Works е чудесен залог при избора на настолна лампа за вашето антре. Обърнатият акрилен абажур се осветява от вътрешния източник на светлина, осветявайки помещението в комфортна и атмосферична светлина. Комбинацията от две прости геометрични форми придава на лампата вълнуващо изражение. Нетрадиционният абажур сякаш балансира върху здравата мраморна основа.

Тъй като естествените материали навлязоха в декора по целия свят, мраморът отново придоби популярност. Красива и елегантна лампа, предлагана в два размера с черна, сива или бяла мраморна основа.


Осветяване на коридори и входове - предимствата на LED

Благодарение на енергоспестяващите си качества LED осветлението е много практично решение на входове и коридори. Светодиодите имат голям смисъл на места като коридори и входове, където лампите често се оставят включени за дълъг период от време. Със сигурност ще видите разликата в сметките си за енергия - с използването на светодиоди можете да спестите до 80%!

Дългият им живот ги прави още по-практични - спестявате и време, и пари, тъй като не се налага да сменяте толкова често крушките. Нашата селекция включва много лампи с вградени LED източници на светлина, както и лампи, при които можете да изберете LED крушка вместо крушка с нажежаема жичка или халогенна крушка. Светодиодите осигуряват отлично възпроизвеждане на цветовете и създават мигновено осветление във вашия вход или коридор.
Висулка Aim на известния италиански производител Flos е красива лампа с вграден светодиоден източник на светлина. Този практичен и умен пендел може да се регулира, за да виси на всяка желана от вас височина. Неговият модерен, графичен дизайн със сигурност ще добави малко стил към вашия коридор или входно антре.

Aim се предлага в черно, кафяво и бяло.
Лампата за таван Being от Philips Hue е друга страхотна лампа с вграден LED източник на светлина. Нейният стилен и неусложнен дизайн със сигурност ще се впише точно във вашия вход или антре. Като е оборудвана с всички специални функции, с които е известна Philips Hue - можете да регулирате цвета на светлината, интензивността на светлината и много други.

Тази лампа за таван осигурява много светлина, насочена надолу, както и прожектира малко светлина встрани, която ще се отрази от тавана и ще се отрази надолу и навън в стаята. Това отражение на тавана ще помогне на иначе малко или тясно пространство да изглежда по-голямо. Being се предлага в черно или бяло и има диаметър около 35 cm.

Бонус информация за Philips Hue


Philips Hue е най-новата и авангардна разработка в света на осветлението. Почти няма ограничения за това къде могат да се използват тези лампи и каква атмосфера могат да създадат. Можете да избирате между 16 милиона различни цвята и да синхронизирате Hue с телевизора или музикалната система, така че осветлението да съответства на звука. Можете да програмирате лампите си да се изключват, когато си тръгвате, и да се включват отново, когато сте на определено разстояние от дома си. Можете да ги затъмнявате, да играете с различни цветови тонове и да създавате идеалното осветление за настроение - и всичко това, като ги управлявате с едно смарт устройство.

Прочетете повече за вселената Philips Hue тук.
Пенделът Terho на датската маркаMater е елегантна, семпла и много скандинавска лампа, която ще създаде комфортно и приветливо настроение в антрето или входа ви. Използването на естествена дървесина придава на тези висулки нежно усещане за топлина, а абажурите от духано в устата опалово стъкло осигуряват качествено осветление. Дизайнът е едновременно модерен и вечен.

Terho се предлага в три размера - използвайте ги самостоятелно или опитайте да ги окачите в група.


Хубаво е да знаете за дизайнерските лампи за сервизното помещение и входното антре

Много добра идея е да създадете висококачествено осветление в антрето и особено в сервизното помещение, тъй като това е пространство с много различни функции - за съхранение, пране и др. И двете пространства се нуждаят от добро общо осветление, както и от работна светлина в зоните със специален фокус.

Решенията за осветление в сервизното помещение включват висулки и таванни лампи, но актуална тенденция, която наблюдаваме все по-често, е използването на гъвкави и функционални стенни лампи. Виждаме стенни лампи и във входните антрета, но висящите лампи остават най-популярният избор за осветление.

Трябва да имате предвид височината на окачване, когато обзавеждате сервизно помещение. В идеалния случай лампите трябва да висят на 75-80 см над плота или работната повърхност, за да се избегне създаването на сенки. Препоръчваме висящите лампи за работното място да се комбинират с точкови лампи или лампи на тавана, за да се постигне максимално осветление. Можете да прочетете повече за височината на инсталиране тук.

Варианти на осветяване
  • Дифузна и индиректна светлина - чудесна за общо осветление в помещението. Таванните и/или стенните лампи са добър избор.
  • Дифузна светлина - най-добра за работна светлина, тъй като е чудесна за осветяване на определени зони.
  • Възходящо осветление - отлично като допълнително осветление.
  • Долно осветление - най-често се използва за осветление на настроението или в спалнята.

Ето няколко примера за това как можете да използвате различни видове осветление във входното или сервизното помещение.
Стенната лампа Bestlite BL6 от GUBI е истинска дизайнерска класика с красив стилен външен вид. Тази прекрасна стенна лампа има гъвкаво рамо и регулируем абажур, за да можете да контролирате точно къде се проектира светлината. Тя е идеална за коридор или друго помещение, където пространството е ограничено.

Тази популярна лампа се появява все по-често и в много различни ситуации. Предлага се в 9 варианта, така че за всеки вкус има Bestlite BL6 wall.
Таванната лампа Deep LED от LIGHT-POINT е семпло бяло петно, предназначено за вграждане в тавана. Това е страхотно място, което осигурява отлична работна светлина в сервизното помещение. Вграденият му светодиоден източник на светлина осигурява добро възпроизвеждане на цветовете и спестява много енергия.

Не се ограничавайте обаче само до сервизното помещение - прожекторите работят добре и във входните помещения и на много други места.
Стенна/таванна лампа Trama от Luceplan може да освети цялото помещение и в същото време служи като отлична работна светлина. Директната й светлина я прави идеален избор за сервизно помещение или входно антре.

Тази прекрасна лампа за таван има стилен и неусложнен дизайн, така че лесно можете да я впишете в собствената си схема за декориране на дома.


Надяваме се, че сте намерили нашето малко ръководство за осветяване на входното антре, коридора и сервизното помещение. Ако се нуждаете от повече помощ или имате някакви въпроси, можете да се свържете с нашия любезен и компетентен екип за обслужване на клиенти.

Всички изображения са от Pinterest.