Ferruccio Laviani

Роден: 1960 г.
Най-известни произведения: Лампи от Kartell, Foscarini и Flos. ФЛ/Y висящи лампи, Висящи лампи Supernova, стенни лампи E', настолни лампи Cindy, Ge´pendant lamps, настолни лампи Take, ТооЬе настолни лампи, Bourgie настолни лампи, Easy висящи лампи, Серията Blooms
Обучение: Архитект, Политехнически университет в Милано

Откритие
Феручо Лавиани е роден през 1960 г. в Кремона, Италия. От 1997 г. до 2005 г. той е част от творческото ръководство на Flos, където проучва и разработва нова интерпретативна система за тяхната програма за осветление. Той е дизайнерът на лампи като FL/Y, Supernova, E´, Cindy, Ge´, Take, Toobe, Bourgie, Bloom и Easy за Kartell, Foscarini и Flos.

През 1984 г. получава диплома от Политехниката по дизайн в Милано, а през 1986 г. завършва магистратура по архитектура в Политехническия университет в Милано.

От 1986 г. до 1991 г. е съдружник в Studio De Lucchi srl, а също така работи като ръководител на проекти за различни други дизайнерски компании.

Настолна лампа Cindy - Ferruccio Laviani за Kartell


Една от най-популярните лампи на Феручо е лъскавата настолна лампа Cindy. Основата с форма на сълза е красиво съчетана с коничен абажур. Семплият силует привлича вниманието с лъскавото си покритие, наподобяващо хром, което грабва погледа независимо от обстановката.

Благодарение на новаторската работа на Kartell с пластмаса, която прави материала да изглежда благороден и луксозен, лампата има стилно изражение. Уникалната лампа осигурява комфортна светлина и модерен привкус на всеки стил на обзавеждане.

От 1991 г. насам той работи като художествен директор на Kartell, като проектира техните изложбени щандове за изложения, сред които Salone del Mobile в Милано, IMM в Кьолн и ICFF в Ню Йорк.

От 1992 г. си сътрудничи и с Foscarini Murano, където проектира лампи Orbital (1992 г.), Dolmen (1996 г.), Bit (1993 г.) и Supernova (2001 г.).
Разнообразната му кариера включва и период с известната група дизайнери MEMPHIS, работа по музея Groninger в Холандия с архитекта Алесандро Мендини, колекция плочки за Bisazza и дизайн на модно шоу за Dolce & Gabbana Alta Moda в Милано.
Cindy Table Lamp Gun Metal - Kartell
В наличност сега
Покажи 36 от 138 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!