Външни лампи - всичко за осветлението на открити пространства

Лампите за външно осветление са практични и полезни, като осветяват външните ни пространства, когато падне мрак и имаме нужда от допълнително осветление. Външните лампи се предлагат в огромно разнообразие от форми, размери и материали, така че намирането на подходящата лампа за вашата ситуация може да бъде объркващо.  За да ви помогнем, съставихме това ръководство за видовете външни лампи, които са популярни сред нашите клиенти, заедно с информация, която смятаме, че ще ви помогне в търсенето.

Осветлението на открито е едновременно декоративно и полезно, особено когато сенките започнат да се удължават и нощите се приближат през есента и зимата. Всички лампи за външно осветление в нашата селекция имат дълъг живот и са с най-високо качество - важни характеристики, когато става въпрос за осветителни тела, които са целогодишно на открито. Имаме решения за осветяване на фасади на сгради, входни врати, цветни лехи и градински елементи, алеи, вътрешни дворове и тераси и много други.

Как да изберете правилното външно осветление? Първо, разберете дали се нуждаете от фасадно осветление, наземно осветление или и от двете. Ние разполагаме с висококачествени външни лампи, които да отговарят на вашите изисквания.

Външни лампи - любими за стената или леглото

Тук, в Lampemesteren, имаме много любими външни лампи, както и нашите прекрасни клиенти. Подбрахме няколко от най-популярните лампи, които можете да използвате на фасадата, в леглото и по алеята. Външното осветление може да освети тъмен ъгъл, да създаде приятна атмосфера във външните пространства и да посрещне гостите с весело и удобно осветление.
Лампата Cube LED външна стенна лампа от LIGHT-POINT е една от най-популярните ни външни лампи. Тя би изглеждала чудесно, монтирана на фасада или дори на ограда. Cube е вълнуваща програма за лампи, която се предлага със или без вграден LED източник на светлина, но ние смятаме, че изборът на LED версията е по-практичен и ще ви спести енергия.

Cube се предлага в черно, бяло и сребристо покритие и можете да избирате между версии, които проектират светлина само надолу или едновременно нагоре и надолу. Това е изискана и стилна лампа, която със сигурност ще отговори на нуждите ви от външно осветление.
Външна стенна лампа AJ 50, проектирана от Arne Jacobsen и произведена от Louis Poulsen, е истинска класика в дизайна на осветлението. Тази изключително популярна лампа има вграден светодиоден източник на светлина, което я прави практичен избор за осветяване на външни пространства.

Главата на осветителното тяло на тази външна лампа AJ може да се регулира на 60° от една страна до друга, така че тя също е гъвкаво решение. Тази популярна и обичана стенна лампа се предлага в черно, бяло и сиво.
Външната лампа Cube XL Stand на датския производител LIGHT-POINT е друга популярна сред нашите клиенти външна лампа. Този стълб е отличен вариант както за лехи, така и покрай алеи или пътеки, или навсякъде другаде, където ви хрумне.

Стойката Cube XL се предлага в черно, сребристо и бяло. Оборудвана е или с цокъл Е27, така че можете да избирате какъв тип крушка да използвате, или с вграден енергоспестяващ LED източник на светлина.
Точковите лампи са много популярни във и около цветни лехи и изящни насаждения. Серията спот лампи от LIGHT-POINT се състои от спот лампи за вграждане в земята, изработени от неръждаема стомана. Sub е практична лампа, която осигурява комфортно висококачествено осветление за вашата градина или други открити пространства.

Този спот се предлага в кръгла и квадратна форма и има стилен, но неусложнен дизайн, който не привлича прекалено много внимание към себе си.  Sub е оборудван с вграден LED източник на светлина, което го прави изключително практичен енергоспестяващ уред, който ще изглежда чудесно във вашата градина.

Външно осветление и предимствата на LED

По наше мнение светодиодните източници на светлина са безспорен фаворит, когато става въпрос за външно осветление, и ние разполагаме с голям избор от външни лампи с вградени светодиодни източници на светлина. Светодиодите пестят енергия и имат много дълъг живот - от 10 до 25 години.

Като използвате светодиодни източници на светлина, можете да намалите потреблението на енергия - и разходите за енергия - и въпреки това да посрещнете гостите си с топло и комфортно осветление, което не създава отблясъци.

При избора на външно осветление винаги е добре да се има предвид цветовата температура, а това е само една от многото области, в които светодиодите са отлични, тъй като се предлагат с различни цветови температури. Потърсете оценка по Келвин - стандартът за измерване на цветовите температури - 2600° Келвин осигурява много комфортна светлина. Можете да прочетете всичко за цвета на светлината тук.

Плюсовете на светодиодите

•Varčevanje z energijo - razliko boste opazili na računu za energijo.
•Dolga življenjska doba.
•Vklopi se takoj, ko obrnete stikalo.
•Poceni, če upoštevamo njihovo življenjsko dobo.
•Ne motijo ga mraz ali vibracije.
•Odlično se obnese v razmerah, ko so luči prižgane dlje časa.
Тази прекрасна и отличителна външна стенна лампа е отличен избор за външни пространства. 304 XL Външна стенна лампа от Lampe Gras е класически елегантна лампа, която върши чудесна работа, за да осветява заобикалящата я среда. Оборудвана е с цокъл Е27 и препоръчваме да използвате практична и енергоспестяваща LED крушка.

304 XL е изработена от стомана - отличен избор за използване на открито. Lampe Gras произвежда няколко различни лампи за открито - можете да ги видите тук.

Този атрактивен болар с фенерче има елегантен външен вид, който ще работи добре в градината, по алеята или пред къщата. Fakkel от датската марка Seslef е оборудван с енергоспестяващ LED модул и може да се използва дори като истинска факла с добавянето на вложка, която може да се напълни с лампово масло.

Fakkel се предлага в три различни покрития - черно, поцинковано и ръждиво. Той осветява заобикалящата го среда с комфортна, топла бяла светлина.
Квадратна LED външна стенна лампа Nautiluz от Lumiere е прекрасна и много модерна лампа за легло, която ще придаде стил на всяка градина. Тя се предлага в антрацитно сиво покритие и привлича вниманието със своята простота. Оборудвана е с издръжлив вграден светодиоден модул.

Просто поставете тази елегантна лампа на поляната, двора или в градината си и я оставете да излъчва своята светлина!

Хубаво е да знаете за външните лампи

Разгледахме няколко от различните видове външни лампи, но има още много други. Те осигуряват както декорация, така и сигурност за вашите външни пространства, особено в близост до входната врата, на фасадата, по алеята и около терасата. Светещите външни лампи са чудесен начин да посрещате хората в дома си.

При избора на ново външно осветление е важно да вземете предвид материалите и покритията. Ако например живеете в близост до океана, ще ви трябват лампи, които могат да издържат на солта във въздуха.

"Поцинкована" е дума, която ще срещате често, когато разглеждате външни лампи. В процеса на поцинковане желязото или стоманата се покриват със слой цинк, който предотвратява корозията и запазва привлекателния вид на метала с течение на времето.

Имайте предвид трите П: вятър, вода и атмосферни влияния. Искате да сте сигурни, че ще можете да се наслаждавате на външните си лампи дълги години. Не забравяйте и за устойчивостта на проникване - представена чрез IP кода - тъй като външните лампи трябва да издържат на дъжд, сняг и всичко друго, което времето може да им поднесе. Можете да прочетете повече за IP кодовете тук.
Серията Eggy Pop от CPH Lighting е гама от уникални лампи, които са абсолютно идеални за използване на открито. Eggy е декоративна лампа, която изглежда също толкова добре на вашата морава, колкото и на масата във вътрешния двор. Тя има органична форма и излъчва топла, разсеяна и незаслепяваща светлина.

Тази много функционална лампа може да бъде преместена навсякъде, където имате нужда от допълнително осветление, и се предлага в три диаметъра - 32, 55 и 70 см.
Тази стенна лампа е истинска класика и може да се види по фасадите на цялата територия на Скандинавия. Тя е неусложнена, функционална и привлекателна. Стенната лампа Rørhat от LIGHT-POINT се предлага в 8 различни цвята, така че със сигурност ще се намери подходящ за вашия дом.

Rørhat е проектирана да се монтира директно на стената, където вие и вашите гости можете да се насладите на нейната непреходна елегантност.

Освен разнообразието от външни лампи за фасади, цветни лехи, входни врати и т.н., има още една група лампи, които са чудесни за използване на открито - лампите To Go. Тези лампи са суперпрактични, ако например искате да се насладите на лятна вечер на терасата. Лампите To Go са акумулаторни, така че няма нужда да се притеснявате за кабели, когато прекарвате времето си навън.
FollowMe от Marset се предлага в два размера и представлява практична и гъвкава настолна лампа, която можете да вземете навсякъде. Използвайте я на терасата, по време на пътуване до плажа, върху одеяло на моравата или на пикник в гората. Нейната акумулаторна батерия може да издържи до 20 часа при нива на осветление според настроението или за ок. 5 часа, когато работи на пълна мощност. Има вграден светодиоден източник на светлина.
Carrie от Menu е очарователна малка лампа, която е идеален спътник, когато сте в движение. Нейният семпъл и рационализиран дизайн означава, че тя ще се впише почти навсякъде. Тя е гъвкава и практична и може да осигури прекрасно осветление за настроение в продължение на 5 часа с едно зареждане.
Тази лампа се различава от другите лампи To Go заради вградения си високоговорител - тя може да възпроизвежда музика, докато осветява заобикалящата я среда, създавайки два пъти повече "хигиена". Лампата Colors LED Sound Jar от Colors by Copenhagen се предлага в три различни цвята, а акумулаторната ѝ батерия ще я поддържа в действие до 10 часа.

Надяваме се, че това малко ръководство за външно осветление ви е било полезно. Ако имате някакви въпроси или се нуждаете от повече насоки, можете да се свържете с нашия екип за обслужване на клиенти.

Всички изображения са от Pinterest.