Rasmus Larsson

Известни творби: Колекцията Ballroom, висящата лампа Pollish и Новата вълна.
Образование: Дизайнер в Кралската датска академия за изящни изкуства, 1999 г.

Датският читател може да разпознае дизайнера Rasmus Larsson от сериите Herre i eget hus и Flyt eller forny. Ларсон винаги е имал творчески наклонности. Когато е бил по-малък, баща му му е позволявал да изпробва идеите си в работилницата, където е заварявал и обработвал дърво. По-късно Ларшон работи във фабрика за столове в Германия, а след това заминава за Англия, където успява да постъпи в училището за изкуство и дизайн Camperwell в Лондон.

В края на 90-те години на миналия век той основава Design By Us заедно със своята тъща и нейния брат. В наши дни Ларшон е съсобственик на фирмата заедно с Лизет Бернхофт, която работи като търговски представител. Компанията се състои от иновативен дизайнерски екип, който си сътрудничи при създаването на всяка колекция. Design By Us е обявена за една от 10-те най-успешни дизайнерски фирми в света и е споменавана в списания като Elle Decor и Wallpaper.

Расмус Ларсон се стреми да съчетава естетика и технология, като същевременно отправя предизвикателство към традиционния дизайн: "Още от самото начало философията ни беше да бъдем игриви - че трябва да има малко хумор. Никога не сме се пазили от цветовете. Разбира се, минали сме през периоди с повече черно, бяло и сиво, защото такива са били тенденциите по това време, но никога не сме се отклонявали от нашето ДНК, което е: цветове."

Неговата прекрасна колекция Ballroom е перфектна илюстрация на тяхното ДНК, което се състои най-вече в това, че не се страхуват да използват цветове. Цветното стъкло се издухва с помощта на дървена форма. След това отворът се почиства и се боядисва в златисто или сребристо. Отчетливият златно-сребърен ръб се повтаря в дизайна на колекцията New Wave Optic, която той проектира през 2017 г. Идеята е била да се съчетаят три стила стъклени лампи, за да се създаде висяща лампа. Резултатът е силно декоративна лампа с дизайн, напомнящ око.

Известен е с иновативните си лампи и мебели с хумористичен привкус, които често се срещат във връзка със задачи по интериорен дизайн за магазини и шоуруми - по-специално Stella Nova, Mads Nørgaard, Miss Sixty и Bjørn Borg.

Той е женен за интериорния дизайнер Андреа Ларсон, която датските зрители може би познават от Fra skrot til slot и Vores genbrugshjem. Домът им е доказателство за креативността на двойката и способността им да съчетават фини нюанси и красиви форми и да сливат старо и ново - и, разбира се, има много стилни лампи Design By Us.
Покажи 36 от 85 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!