Achille Castiglioni

Роден: 1918 - Починал: 2002
Най-известни произведения: Лампа Arco, лампа Snoopy, висяща лампа Frisbi, лампа Parentesi, подова лампа Toio, висяща лампа Taraxacum
Обучение: Дизайнер

Освен това
Achille Castiglioni е известен промишлен дизайнер, създал много лампи за Flos, включително лампите Snoopy, Arco, Frisbi, Toio и Parentesi. Той често се е вдъхновявал от предмети от ежедневието, изработени от обикновени материали. Той свежда до минимум потреблението на материали, но създава продукти с максимален ефект.

Ахиле Кастильони учи архитектура в Политехническия университет в Милано и открива дизайнерско студио през 1944 г. заедно с братята си Ливио и Пиер Джакомо Кастильони. През 1952 г. Ливио се оттегля от бизнеса и той продължава да се развива като партньорство.

Заедно двамата мъже формират един от най-важните/най-хитри, елегантни и иновативни творчески екипи в историята на съвременния дизайн.

Братята работят, изхождайки от перспективата, че дизайнът трябва да преструктурира функцията, формата и производствения процес на предмета, и внасят този дух във всеки създаден от тях предмет. Самият Кастильони описва работната им практика със следните думи: "Започнете от нулата. Придържайте се към здравия разум. Познавайте целите и средствата си."
Arco Подова Лампа - Flos
Очаква се в: 14 - 16 дни
Splügen Bräu Висяща Лампа - Flos
Отново в наличност на: 11-06-2024
Viscontea Висяща Лампа - Flos
Очаква се в: 14 - 16 дни
Arco Подова Лампа LED - Flos
Очаква се в: 14 - 16 дни
Parentesi Висяща Лампа Бяло c Димер - Flos
Отново в наличност на: 30-05-2024
Stylos Подова Лампа - Flos
Очаква се в: 14 - 16 дни
Покажи 36 от 48 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!