Лампи за трапезария - вечен дизайн и качество

Трапезната маса е централно място за събиране в дома, място за семейството, приятелите и сплотеността. С помощта на лампите за трапезария можете да създадете точно това настроение, което искате, но възможностите са почти безкрайни и решението може да се окаже трудно.

Ако се нуждаете от нови лампи за трапезна маса и търсите вдъхновение, тази статия ще ви даде няколко съвета за намиране на подходящото осветление за вашата ситуация.

Коя лампа да избера?

Един от често задаваните въпроси е "Колко лампи трябва да окача над масата за хранене?". Друг въпрос е "Колко голяма лампа да избера?". Първата стъпка при избора на настолна лампа за трапезария е да огледате масата си за хранене. Ако масата ви е дълга, изберете две лампи; за по-малка квадратна или кръгла маса можете да се справите с една лампа. Ако масата ви е разтегателна, добър съвет е да монтирате лампите в захранваща лента, така че лесно да ги премествате, за да получите оптимално покритие на масата с осветление.
Друг великолепен пендел, който работи добре над дълги маси, е Hope. Висулката Hope от Luceplan е изключително популярна, до голяма степен благодарение на визуалната си лекота и избора на материали. Лампата умножава светлината и създава блестяща, успокояваща и комфортна светлина, обсипвайки масата с хиляди малки светлинки като диаманти. Всъщност това е вдъхновението за името на лампата: Hope (Надежда).

Тук можете да видите два висулки Hope, окачени над маса за хранене в помещение с висок таван. Ако имате малка маса, можете да използвате само един, а тъй като се предлагат в различни размери, е лесно да намерите такъв, който да подхожда на вашата трапезария.

Снимка с любезното съдействие на @wellendorfs чрез Instagram
Някои клиенти смятат, че Hope е много романтична лампа, но както можете да видите тук, тя работи невероятно добре и в сдържан скандинавски интериор - ние изобщо не смятаме, че е прекалено романтична. Изглежда фантастично с тъмната стена на заден план, която ефективно подчертава красивите детайли на лампата.

Hope е изработена от поликарбонатни панели, наподобяващи венчелистчета. Тези панели всъщност са лещи на Френел, които оптимизират отразяването и раздробяването на светлината - те създават специалните светлинни ефекти, като същевременно намаляват потреблението на енергия. това е просто една великолепна дизайнерска лампа с фини детайли.

Снимка от Pinterest
Друга висулка, която би могла да бъде оптимален избор за вашата маса за хранене, е класическата Flowerpot VP1 от &tradition, която е проектирана от Вернер Пантон. VP1 е най-малкият от висулките Flowerpot с диаметър 23 см, затова често виждаме две от тях да висят над маса за хранене. Ако имате по-малка маса, опитайте Flowerpot VP2, който е с диаметър 50 см.
 
Цялата серия Flowerpot е много популярна и се предлага в широка гама от цветове. Можете да ги намерите всички тук.

Снимка с любезното съдействие на нашия клиент @_bylilli чрез Instagram

Коя крушка дава най-добра светлина над маса за хранене?

Твърде добре знаем, че може да е трудно да се ориентирате в широкия свят на светлинните източници. Ще се постараем да отговорим на някои от най-често срещаните въпроси, които чуваме от нашите клиенти - надяваме се, че това ще ви помогне да изберете правилната крушка за вашата лампа за маса за хранене.

Някои от тези въпроси са: "Какъв източник на светлина да избера?", "LED ли е най-добрият избор? Защо?" и "С какво се сравняват LED ватовете?" Повечето от нас познават класическите 40, 60 и 100-ватови крушки, но не сме толкова уверени, когато става въпрос за LED спрямо традиционните крушки с нажежаема жичка.Намирането на подходящата крушка стана по-трудно, тъй като вече има няколко различни варианта, когато става въпрос за консумация на енергия в сравнение с традиционните крушки с нажежаема жичка. Енергоспестяващите крушки и светодиодните крушки осигуряват много повече светлина за много по-малко енергия - това е първото предимство при избора на светодиод.

Като правило светодиодите използват около 10% от енергията, която използват крушките с нажежаема жичка - можете да спестите доста от сметката си за електроенергия, като смените старите си крушки с LED крушки. Друго предимство е, че светодиодните крушки имат много по-дълъг живот - често между 25 000 и 50 000 часа - така че докато пестите пари от електроенергия, няма да се налага да купувате толкова често крушки за подмяна.
Когато сравнявате ефективността на крушките, обикновено се гледат два параметъра - колко светлина излъчват (лумен) и колко енергия използват (ват). Това означава, че трябва да гледате лумена, а не вата, за да разберете колко светлина ще осигури една LED крушка. Вижте таблицата по-горе, за да видите как се сравняват различните видове крушки. (Щракнете върху изображението, за да видите по-голяма таблица.)

Когато купувате лампа в Lampemesteren, винаги получавате безплатен източник на светлина към поръчката си. Производителят на лампата препоръчва крушка, а ние изпращаме тази крушка на вас. Винаги можете да изберете друга крушка, ако предпочитате.