Philips Hue - влезте в един изцяло нов свят на светлината!PHILIPS HUE - РЪКОВОДСТВО

Продуктовата гама Philips Hue въвежда изцяло нов начин за осветяване на вашия дом. Инсталирането на модерна система за управление на осветлението изискваше скъп електротехник - сега ви трябват само крушка Hue, мост и приложението Philips Hue. Продуктите Philips Hue наистина са нов начин на мислене за осветлението. Използвайте Hue, за да подобрите ежедневието си. Можете да го програмирате да ви събужда, да ви осигурява оптимална работна светлина, да ви дава енергия, да изключва осветлението ви, когато излизате от вкъщи сутрин, и да го включва отново, когато вечерта отново сте на път към дома.

Може да звучи сложно, но не е. За да ви помогнем да тръгнете по правилния път, съставихме това малко ръководство. В него ще намерите описания на продуктите, важна информация и съвети за инсталирането на новия Philips Hue. Надяваме се, че то ще ви помогне да изберете правилния продукт за вашия дом и ще ви вдъхнови да направите първата крачка в един изцяло нов свят на светлината.Какво е толкова специално в Philips Hue?

Philips Hue е най-новата и авангардна разработка в света на осветлението. Почти няма ограничения за това къде могат да се използват тези крушки и лампи и каква атмосфера могат да създадат. Подобно на игрите, градинарството или колекционерството, Philips Hue може да се превърне в ново хоби! Можете да свържете до 50 крушки Hue към един стартов комплект, да избирате между 16 милиона различни цвята и да синхронизирате Hue с телевизора или музикалната система, така че осветлението да съответства на звука.

Продуктите Hue се инсталират, използват и разширяват изключително бързо и лесно. Можете да програмирате лампите си да се изключват, когато излизате, и да се включват отново, когато сте на определено разстояние от дома си. Можете да ги димирате, да смесвате бели и цветни крушки Hue и да ги накарате да излъчват няколко различни цвята едновременно - и всичко това, като ги управлявате с едно смарт устройство. Можете да си играете с различни цветови тонове и да създадете перфектното осветление за настроение, а най-хубавото е, че можете да използвате крушките Hue в класическите, широко разпространени фасунги E27.


Започваме - как да настроите новия си Philips Hue

Мозъкът на вашата система Philips Hue е Мостът. Просто го свържете към Вашата WiFi мрежа - този процес е описан подробно в ръководството, което се доставя с Вашия Bridge - и сте готови за работа. Не би могло да бъде по-лесно! След това изтеглете приложението Philips Hue на своето смарт устройство и можете да програмирате крушките Hue да правят точно това, което искате.

Приложението ви води стъпка по стъпка през процеса - бяхме изумени колко бързо и лесно става това.

Мостът Philips Hue е съвместим с технологията Apple HomeKit, така че можете дори да помолите Siri да включва и изключва осветлението вместо вас!

Ако предпочитате да не използвате смарт устройство за управление на системата Hue, можете да си купите дистанционно управление, което ще прави същото. Лесно можете да монтирате превключвател за димиране Philips Hue на стената с помощта на винтове или двустранна лента. Самият превключвател се свързва към основата с магнити, така че можете да го вземете със себе си навсякъде в къщата. Дистанционният превключвател работи с батерии - не се изисква друга инсталация!
<hr><font size="+2">Philips Hue Bluetooth</font>


Philips Hue Bluetooth

През 2020 г. Philips Hue започна да добавя Bluetooth към своите лампи и светлинни източници. Мотивите им са прости: те искат да предоставят по-лесна алтернатива за потребителите, които намират Philips Hue за труден за управление. Благодарение на Bluetooth е по-лесно - и следователно по-лесно - за потребителите да започнат работа с Philips Hue.

Функцията Bluetooth ви позволява да свързвате лампи и светлинни източници веднага, като премахва необходимостта от мост Philips Hue. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите приложението Philips Hue Bluetooth на смартфона си, да включите Bluetooth и това е всичко.

Въпреки че продуктите Hue са оборудвани с вграден Bluetooth, все още можете да ги използвате с мост Hue Bridge. Ако вече имате Bridge, функцията Bluetooth не променя нищо за вас и вашата система.

Кой може да хареса Bluetooth Hue?


Bluetooth Hue е предназначен за нови клиенти, които искат да се потопят в системата и не се интересуват от мащабна конфигурация. Можете да започнете, като се сдобиете с няколко светлинни източника и ги тествате във вече наличните лампи.

Може би е добра идея да използвате Bluetooth в стаите на децата си, за да им предоставите директен достъп до източника на светлина от техния смартфон или таблет. Спестявате си неприятностите по свързването на новите светлинни източници към цялостната система Hue, така че децата да управляват светлината само в собствените си стаи.

Bluetooth Hue може да бъде чудесно решение и за представителите на по-възрастното поколение, които знаят как да използват смартфон, но не се нуждаят от цялостната конфигурация на Hue. Функцията Bluetooth не изисква wi-fi връзка. Необходимо е само да се намирате на около 12 метра от лампата, а приложението ви позволява да управлявате до 10 устройства едновременно (пълната конфигурация ви позволява да свържете 50 устройства към вашата система).


Стартов комплект Philips Hue - какво представлява?

Когато закупите Стартов комплект Philips Hue White Ambiance, ще получите 2 пълнофункционални крушки E27, превключвател за димиране и мост, който се свързва с вашия WiFi и ви позволява да управлявате цялата настройка от смарт устройство. Можете също така да получите стартов комплект без превключвателя за димиране, ако предпочитате да използвате смартфон или таблет за всичко.
Стартовият комплект Philips Hue White and Color Ambiance, подобен на комплекта White, включва трета крушка E27 вместо димер. Цветният комплект може да произведе 16 милиона различни цветови тона, които можете да смесвате и съчетавате както ви харесва.

Новост в колекцията Hue са крушките за цокли GU10, като можете да закупите стартов комплект с 3 цветни крушки GU10 и мост. Предлагат се и крушки E27 и GU10 в цвят Ambiance, който създава пълна гама от бели тонове - от топло бяло осветление за настроение до хладна и ярка работна светлина - всичко това в една крушка!
<hr><font size="+2">Какво представляват лентите Philips Hue LightStrips?</font>


Какво представляват лентите Philips Hue LightStrips?

Ако обичате да си играете със светлината, да експериментирате с възможностите и да се забавлявате, разгледайте Philips Hue LightStrip Plus 2-метровия стартов комплект. LightStrips са дълги пластмасови ленти с вградени светодиоди - чудесни за създаване на интересни ефекти на стълби, в шкафове или дори зад телевизора. Можете да променяте дължината и цвета им, а тъй като са монтирани с лепило, са лесни за преместване, без да оставят грозни дупки за винтове в стените.