Kartell Лампи

Kartell е основана в Италия през 1949 г. от инженер-химика Джулио Кастели. Кастели започва да произвежда пластмасови изделия за автомобилната индустрия. По-късно компанията разширява дейността си с пластмасови продукти за домакинството и накрая с дизайнерски лампи. Профилът и историята на Kartell се характеризират с модерен дизайн и високи технологии във връзка с производството на новаторски пластмасови продукти. Продуктовата им гама съдържа дълъг списък от световноизвестни дизайни, създадени от легендарни имена като Рон Арад, Антонио Читтерио, Микеле Де Луки, Феручо Лавиани, Пиеро Лисони, Вико Маджистрети, Енцо Мари, Алберто Меда, Паоло Ризато и Филип Старк. Всички тези дизайнери оцениха богатите познания, които Kartell има по отношение на технологията на пластмасата и иновативните начини, по които пластмасата може да допринесе за съвременния живот. Колекцията от дизайнерски лампи на Kartell включва невероятно красивата Bourgie - абсолютен бестселър. Нейният бароков стил работи добре в много домове - тя осветява красиво помещението, а лампата сама по себе си е декорация.

През последните години лампата FL/Y нахлу в списъците с бестселъри. FL/Y е висяща лампа с голям прозрачен абажур, изработена в широка гама от цветове, която се вписва във всяка ситуация и всеки дом.
Покажи 36 от 256 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!