Jaime Hayon

Роден: 1974 г. в Мадрид
Популярни творби: Вазите Икебана за Fritz Hansen и лампите Formakami за &tradition. Столовете Jaime Hayon: Lounge Chair JH97 за Fritz Hansen и Elefy Chair за &tradition
Образование: Промишлен дизайн в Европейския институт по дизайн

Испанският дизайнер и художник Хайме Хайон е роден през 1971 г. в Мадрид. Обучението му по промишлен дизайн оказва голямо влияние върху неговите проекти - от семплите мебели на Хайме Хайон до по-елегантните му лампи.

Известен е с това, че винаги открива нови перспективи и разширява границите на изкуството и дизайна. Освен че има талант да съчетава предмети с функционалност, Хайме Хайон успява да проектира продукти с индивидуалност и история. По темата за работата си той казва, че е важно да се помни, че дизайните му са от хора за хора. Според него дизайните трябва да имат провокативен ефект и да карат потребителя да се чувства спокойно.

Студио Хайме Хайон

През 1997 г., след като завършва промишлен дизайн, той отива във Fabrica: подкрепяната от Benetton академия за дизайн и комуникации. Бързо се издига от студент до ръководител на отдела по дизайн. Осем години по-късно Хайме решава да се пробва в откриването на студио, което нарича Hayon Studio. Успехът му не отнема много време - първоначално в областта на дизайнерските играчки, керамиката и мебелите, а по-късно се насочва към декора и инсталациите.

Hayon Studio се намира във Валенсия, Испания. Неговите творби са публикувани в най-престижните издания за изкуство и дизайн в света и той е носител на различни награди, включително Elle Decoration International Design Award. Списание "Тайм" го определя като един от 100-те най-значими творци на нашето време, а списание "Уолпейпър" го определя като един от най-влиятелните творци на последното десетилетие.

Хайме Хайон и Fritz Hansen

Дизайните на Хайме Хайон се вписват безпроблемно в ДНК-то на Fritz Hansen, което се фокусира не само върху качеството и функционалността, но и върху естетиката. В съчетание с високата функционалност Хайон вдъхва индивидуалност на всеки дизайн, придавайки му душа, с която потребителят може да се свърже по един или друг начин. Това е ясно отразено във вазите Jaime Hayon, които ви позволяват да аранжирате отрязани цветя в зашеметяващ букет. Самата ваза е изключително декоративна и изглежда прекрасно, независимо дали е пълна с цветя, или е напълно самостоятелна. Заслужава си да разгледате и колекцията Happy Hook на Хайон. Функционалната кука е с дизайн на чипс, който явно е вдъхновен от усмивката, която всички познаваме и обичаме.

Намерете аксесоарите за дома на Jaime Hayon от Fritz Hansen тук

Jaime Hayon и &tradition

Гамата &tradition включва някои от популярните лампи Formakami на Jaime Hayon. Лампите са вдъхновени от традиционните лампи от оризова хартия, които най-често се свързват с японския стил. Самият дизайнер казва, че Formakami представлява точката, в която "миналото се превръща в настояще". Лампата съчетава прекрасната комфортна светлина, която прониква през тънкия материал, с модерно скандинавско изражение.

Намерете аксесоарите за дома на Jaime Hayon от &tradition тук
Ikeru Ваза Low - Fritz Hansen
В наличност сега
Ikeru Ваза High - Fritz Hansen
В наличност сега
Happy Hook Blush - Fritz Hansen
В наличност сега
Ikebana Ваза Long - Fritz Hansen
Очаква се в: 3 - 5 дни
Покажи 17 от 17 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!