Висулката в живота ви

Ако никога не сте използвали думата "висулка", за да опишете лампа, не сте единствените. Повечето хора вероятно биха нарекли лампите, окачени над масите им за хранене и кафе или в коридора или стаята им, "таванни лампи", но правилният термин за лампа, която виси от тавана ви на тел, всъщност е "висулка". Таванната лампа е лампа, която е прикрепена към самия таван - такава, каквато обикновено имаме в баните. Така че всъщност има разлика между двете.

Сега, след като дефинициите са изчерпани, нека поговорим за висулките! Една прекрасна висяща лампа е задължителна за всеки дом! Подходящата лампа има уау фактор и създава уникално изражение във всяка стая само с присъствието си. Вие сте от минималистите, които харесват удобна светлина, която се вписва в интериора, без да привлича вниманието? Или пък сте от хората, които предпочитат големи и интересни лампи, които на практика са самостоятелна мебел? Невинаги е лесно да се намери подходящата висулка, но тази статия ще ви предложи няколко популярни предложения за висулки за вашия дом - висулката в живота ви!

Ако искате да видите всички наши прекрасни висулки, можете да ги намерите точно тук.

Забавният

Забавният

Със своята характерна форма с два регулируеми абажура, висулката Multi-Lite е невероятна и уникална лампа, която придава характер на всяка стая! Чрез индивидуалното завъртане на абажурите висулката Multi-Lite може да се позиционира по различни начини и да насочвате светлината, където пожелаете.

Multi-Lite е проектиран от Луис Вайсдорф през 1972 г. и понастоящем се произвежда от GUBI. Предлага се в различни цветове и материали и може да се използва както самостоятелно, така и в клъстер. С диаметъра си от 36 см висулката е доста малка, което означава, че ще ви трябват няколко лампи, за да получите подходяща светлина над по-големи маси за хранене. Колекцията Multi-Lite включва и стояща лампа.

Намерете Multi-Lite тук.

Елегантният

Елегантният

Blown от &tradition е прекрасна и елегантна лампа с ватиран вид, която добавя нещо допълнително към вашата маса, дневна или кухненски остров. Висулката е проектирана от Самюел Уилкинсън, който основава концепцията си на идеята за виждане на света през филтър, вдъхновен от стари бутилки, антични лампи, фарове и керамика.

Blown се предлага в сребрист цвят, който позволява прозрачен изглед на крушката, и опал, който спомага за осигуряване на ефективна и комфортна светлина.

Ще намерите Blown тук.

Лудият

Лудият

2097 от Flos е истинско шоу, което със сигурност ще бъде чудесно допълнение към всеки дом! С 30 или 50 светлинни източника 2097 осигурява чудесно пълна светлина, като в същото време е произведение на изкуството сам по себе си! Ясната препратка към полилеите от миналото превръща 2097 в истинска класика, без да се отказва от модерното си излъчване.

Дизайнерът, който стои зад 2097, е Джино Сарфати - истински творец, който през цялата си кариера се опитва да намери перфектната светлина и най-добрите начини да осигури функционалност и естетичност в дизайна на лампите. Полилеят 2097 е една от 400-те лампи, които той успява да създаде.

Изящният

Изящният

Цветно стъкло и странично завъртане - това е рецептата зад висулката Ballroom от Design By Us (и рецепта за голям успех, както и да е). Висулката е произведена от ръчно духано стъкло и има декоративен кант.

Висулката Ballroom има вид в стил ар деко, което я прави идеална за модерния дом, в който е добре да има малко ръб. Окачете клъстера над масата за хранене или над кухненския си остров, за да създадете прекрасна и елегантна светлина. Можете да изберете висулки в един и същи цвят или смело да комбинирате цветове и размери.

Цветният

Цветният

Можете да разчитате, че италианската дизайнерска фирма Kartell ще използва пластмаси и акрилни материали в изобилие. Те са фирмата, която стои зад редица вълнуващи и модерни лампи, като например невероятно популярната висулка FL/Y! FL/Y е произведен от цветен PMMA (акрил), а диаметърът му от 52 см го прави идеален за окачване както върху малки, така и върху големи маси. Можете дори да комбинирате цветовете, ако това ви допада.

Насладете се на FL/Y точно тук.

Авангардният

Авангардният

Висулката Hope е уникално и невероятно красиво допълнение към всеки дом, тъй като осветява къщата ви като малки диаманти. Hope се произвежда от Luceplan.

Hope притежава невероятна лекота, която я кара да изглежда така, сякаш левитира под тавана, а прозрачните ѝ листа отразяват светлината по начин, който облива стаята в приятно сияние.

Ако сте от хората, които обичат продуктите от типа "Направи си сам", Hope е идеалната лампа за вас, тъй като трябва да я сглобите сами! За щастие, това не е чак толкова трудно, така че не са ви необходими никакви технически умения, за да се справите.

Hope е особено подходяща за окачване над масата за хранене, но ще изглежда добре и в антрето или в дневната с висок таван, ако случайно разполагате с такива.

Hope се предлага в различни размери и дори като стенна или стояща лампа.

Вижте всички невероятни модели на Hope тук.

Класическият

Класическият

Датската художничка Сесилия Манц е проектирала една прекрасна лампа за Lightyears, а именно висулката Caravaggio. Независимо дали сте привърженици на минимализма или на щурите декори, висулката Caravaggio ще създаде усещане за спокойствие, елегантност и безспорна стилност в дома ви.

Сесилие Манц се превърна в едно от големите имена в интериорния дизайн и освен лампата Caravaggio, тя е проектирала масата Micado за Fredericia Furniture, високоговорителите Beo за B&O и редица колекции за баня за Duravit.

Caravaggio е класическа висулка с обрат, тъй като има отвори в горната и долната част, което спомага за създаването на удобна светлина над масата за хранене, острова за готвене или във всекидневната ви.

Намерете прекрасните висулки Caravaggio тук.

Тънкият

Тънкият

Ако искате най-простото от простите, пенделът Slim от LIGHT-POINT е лампата за вас! Тънък силует и невероятна светлина - какво повече бихте могли да искате?

Slim се предлага в различни дължини и цветове и се вписва идеално в кухнята или над масата за хранене. Отлична светлина, която не отвлича вниманието от стаята.

Намерете пендела Slim точно тук тук.

Това бяха някои от нашите предложения за забавни, прости, щури, класически или просто като цяло красиви висящи лампи. Открихте ли висящото осветително тяло в живота си? Ако не, можете да разгледате останалата част от нашата селекция от висящи лампи направо тук.