Piet Hein

Роден: 1905 - Умира: 1996
Най-известни произведения: серията Superegg, серията Sinus, серията Superegg, серията Ra, висящата лампа Flora Folio, масата Superellipse, поезия, множество игри и произведения на декоративното изкуство
Образование: Може би е по-добре да се изброи наборът от неща, които е постигнал - той е поет, писател, изобретател, математик, художник, дизайнер и не на последно място гражданин на света

Откритие
Пиет Хайн започва живота си доста условно, роден от родители строителен инженер и офталмолог. Той прекарва детството и младостта си в Копенхаген, като през 1924 г. започва да учи философия в Копенхагенския университет.

В този момент животът на 19-годишния Хайн не е съвсем прост. В един момент той напуска университета, за да посещава частно училище по живопис в датската столица, а също така прекарва известно време като студент в Кралската шведска академия за изящни изкуства в Стокхолм.

След завръщането си отново сменя посоката, като изучава философия и теоретична физика в Копенхагенския университет, Датския технически университет и Института "Нилс Бор".

Може би това е в основата на онова, което прави Пиет Хайн толкова специален - за него не е имало дистанция между обективния свят на науката и субективния свят на изкуството. През целия си живот той продължава да се развива и израства както като художник, така и като учен.

Работата му с дизайн на осветителни тела е само малка част от огромното му и разнообразно творчество, но отдадеността му на класическата геометрия и простите форми води до лампи, които са вечни и устойчиви на капризите на модата и тенденциите.

'Лампи за цял живот' не са просто празни думи, когато се използват за описание на лампите от Piet Hein.
SuperEgg 200 P Бяло - Piet Hein
В наличност сега
SuperEgg 150 P Бяло - Piet Hein
В наличност сега
RA 250 P Хром - Piet Hein
Очаква се в: 3 - 5 дни
RA 250 P Бяло - Piet Hein
Очаква се в: 3 - 5 дни
SuperEgg 200 P Черно - Piet Hein
Очаква се в: 3 - 5 дни
RA 250 P Черно - Piet Hein
Очаква се в: 3 - 5 дни
Покажи 36 от 38 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!