Sofie Refer

Роден: 1975 г.
Образование: Кралската датска академия за изящни изкуства, Институт за продуктов дизайн, стъкло и керамика.
Награди: Германски награди за дизайн 2019 - "Отличен продуктов дизайн - победител" колекцията Miira и "Отличен продуктов дизайн - специално отличие" колекцията Blossi / Колекция Elle Decoration 2009 - "Най-добрият дизайн в света" / Награда за дизайн на тапети 2006 - "Най-добра светлина" / Списание Blueprint 2006 - "Най-добър новак" / Homes and Garden - "Най-добър продукт" / The Chicago Athenaeum - "Награда за добър дизайн

Софи Рефер е известен датски дизайнер на осветителни тела, който основава първата си марка за осветителни тела Refer + Staer в Копенхаген през 2003 г., две години след международния си пробив през 2001 г., когато печели наградата "Good Design Award" в Музея за архитектура и дизайн "Чикаго Атенеум" за лампата си Mega Lightbulb - и оттогава Mega Lightbulb се превръща в един от най-популярните й дизайни. Понастоящем различни модели се произвеждат от известната датска дизайнерска марка &Tradition.

Дизайните на Sofie Refer са известни с това, че са дълбоко вкоренени в традициите на скандинавския дизайн и са вдъхновени от скандинавската светлина. Refer смята, че уважението към природата и способността да се вижда красотата в простотата са двете ключови ценности във всяка дизайнерска традиция. Освен това Refer смята, че светлината е най-същественият и мощен аспект на интериорния дизайн, и е водена от страстта си да измисля нови начини за игра със светлината. За целта тя използва някои от най-новите технологии, за да създава прости, рационализирани дизайни с изчистени, сетивни изрази и екстравагантно докосване.

През 2017 г. Sofie Refer основава датската марка Nuura в сътрудничество с Nadia Lassen и Peter Østerberg с цел създаване на уникални, сетивни и естетични източници на светлина, които отразяват изобилието и радостта на скандинавската природа. Резултатът е поредица от изящни дизайни, подходящи за всякакви цели както в частни, така и в обществени пространства, включително колекциите лампи Miira, Blossi, Liila, Anoli и Apiales. С лампа Sofie Refer и всяко друго решение от Nuura получавате практичен източник на светлина, който е едновременно и декоративно допълнение към вашия интериорен дизайн, гарантирано привличащо вниманието и добавящо завършек към съществуващия интериор.
Покажи 36 от 157 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!