Philippe Starck

Роден: 1968 г.
Най-известни произведения: Мишка за Microsoft, космодрум за Virgin Galactic, лампи Gun, лампи K-tribe, лампи Romeo Moon, лампи Miss Sissy, лампи Miss K, лампи Rosy Angelis, лампи Arcihmoon от Flos
Обучение: Дизайнер

Откритие
Най-големите музеи в света не могат да грешат. Париж, Ню Йорк, Мюнхен, Лондон, Чикаго, Киото, Барселона - във всички тях са изложени творби на майстори. По същия начин дългият списък от спечелени награди разказва за работата му - "Дизайнер на годината", Голямата награда за промишлен дизайн, "Оскар" за дизайн, "Офицер на изкуствата и литературата" и много други.

Някои от най-известните произведения на Филип Старк включват лампите Gun, лампите K-tribe, лампите Romeo Moon, лампите Miss Sissy, лампите Miss K, лампите Rosy Angelis и лампите Arcihmoon на Flos.

Когато се докоснем до място или предмет, проектирани от Филип Старк, навлизаме в свят на фантазия и изненада. Вече повече от три десетилетия този уникален и многостранен творец, дизайнер и архитект е част от нашето ежедневие. Неговите нетрадиционни предмети - чиято цел е да бъдат по-скоро добри, отколкото красиви - извеждат аудиторията му от себе си и я насочват към нещо по-добро.

Бащата на Филип Старк, изобретател и авиоинженер, му вдъхва желание да твори и способност да мечтае. Много години и прототипи по-късно той е поканен да работи за френския президент Франсоа Митеран. Тогава той започва да създава мебели за водещи италиански и международни дизайнерски компании.

Филип Старк проектира своите хотели и ресторанти по същия начин, по който един режисьор прави филм. Той създава сценарии, които извеждат гостите от ежедневието и ги пренасят в един въображаем и творчески мисловен свят. Тези хотели и ресторанти са се превърнали във вечни икони и са добавили ново измерение към живота в глобалните градове.

Филип Старк вярва в силата на зеленото - много преди органичното да стане модерно - от уважение към Земята. Неотдавна той разработи революционната концепция "демократична екология", като създаде вятърни мелници за домашна употреба (и на достъпна цена), които скоро ще бъдат последвани от кораби, задвижвани от слънчева енергия, и автомобили с водородни клетки.

Филип Старк е неуморен и бунтарски гражданин и смята за свой дълг да споделя своята етична и радикална визия за един по-справедлив свят. Той е настроен към нашите мечти, желания и нужди - понякога преди самите ние да ги осъзнаем. Докосва ни с изискана и интелигентна работа, но най-вече ни докосва, защото влага сърцето си в усилието да създава предмети, които са добри, преди да са красиви.

"Харесва ми да отварям вратата към мозъците на хората." - Филип Старк
Grid Rosy Angelis Подова Лампа - Flos
Отново в наличност на: 21-08-2024
Romeo Moon Подова Лампа - Flos
Очаква се в: 14 - 16 дни
Покажи 36 от 59 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!