Benjamin Hubert

Роден: 1984 г.
Образование: Индустриален дизайн и технологии в университета Loughborough.
Награди: EDIDA 2010 Млад дизайнер на 2010 г. (Elle Decoration International Design Awards) // Млад дизайнер на 2009 г. (Elle Decoration Awards France) // Дизайнер на 2009 г. (British Design Awards with Elle Decoration) // Най-добър нов продукт за 2009 г.(100% Design Blueprint Award) // Млад дизайнер на 2010 г. (Home and Garden Design Classic) // Най-добро осветление // Runner Up (Home and Garden Design Classic 2010) // Награда за дизайн на ресторанти и барове // Изгряващ талант 2009 // Награда 100% Design Blueprint // Най-обещаващ бъдещ дизайнер 2008 // Втора награда в конкурса за дизайнерско стъкло Bombay Sapphire 2008 // Награда за културни стоки 2008 // Награда на Financial News/ Brummell // Изгряваща звезда 2007 // Конкурс за дизайн EPS 2007 // Награда за нови дизайнери Corus 2006 // Everybright Bookshelf Hi-Fi Competition 2006 // Награда за иновации LATI Loughborough 2006.

Бенджамин Хюбърт е талантлив британски дизайнер, който въпреки младата си възраст вече е получил редица впечатляващи награди за работата си. Хюбърт завършва университета в Лафбъро през 2006 г. и основава базираното в Лондон студио LAYER, специализирано в дизайна на индустриални мебели и лампи, което започва да си сътрудничи с международни производители в Европа и Азия. Със своята дейност Хюбърт е проектирал редица големи, малки и лимитирани проекти за частна и обществена употреба, което от своя страна е довело до международно признание и редица престижни награди.

Освен това LAYER си сътрудничи с големи, мислещи за бъдещето бизнеси като Nike, Google, Bang & Olufsen, Samsung и Braun, за да създава продукти, които помагат да се определи начинът, по който ще живеем, работим и общуваме в бъдеще. Марката работи за анализиране на човешкото поведение, за да създава продукти, които са свързани с потребителите и техните преживявания по смислен начин. По думите на Хуберт: "За да се оправдае въвеждането на нов продукт в света, трябва да има осезаема полза от неговата същност, нещо, което го поставя над и отвъд неговите предшественици". Той не проектира продукти само заради самото им проектиране, а по-скоро с фокус върху функционалността, използваемостта и необходимостта.

Освен със собствената си марка, Бенджамин Хуберт има различни изгодни сътрудничества с известни международни марки, сред които &Tradition, за която проектира Spinning serien; италианската Kundalini, за която създава Стенна лампа Frame, финландската марка Muuto, за която проектира уникалния и вечен Колекция Strand, да не говорим за италианската компания Fabbian, за която създава уникалния Дизайн Roofer. Той си сътрудничи за кратко и с датската марка Fritz Hansen, за да създаде семплия и стилен

В работата си Хуберт се вдъхновява много от простотата на различните видове занаятчийска изработка, която използва в своите проекти чрез нетрадиционни материали като корк, бетон и хартия, като на преден план в това съзнание е функционалността. Известен е и с живия си подход към дизайна и чувството си за детайл по отношение на всеки аспект от процеса на проектиране. Винаги, когато Бенджамин Хуберт участва, резултатът е уникален, естетичен и изключително функционален дизайн.
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!