Christian Dell

Роден: 1893 - Починал: 1974
Най-известни произведения: Лампи на Кайзер Идел
Образование:Среброделец

Откритие
Кристиан Дел е германски дизайнер с вълнуващ опит като сребролюбец - опит, който помага да се обясни чувството за намиране на детайли, което се открива в неговите творения. От 1922 г. до 1925 г. той работи като майстор в работилницата за метали на Баухаус във Ваймар, където е отговорен за един невероятно иновативен и новаторски дизайнерски стил.

Баухаус - обхващащ архитектура, дизайн, изкуство и други медии - заема специално място в културната история на XX век. Той е една от първите образователни институции, посветени на дизайна, и е събирателна точка за най-изключителните художници и архитекти от този период.

От 1926 г. Dell започва да проектира осветителни тела, често за Gebr. Kaiser & Co. Неговата настолна лампа, модел 6631 Luxus, е изложена за първи път през 1936 г. Тя бързо се превръща във водещ модел от серията KAISER idell™, която и тогава, и сега е символ на най-доброто в немския дизайн, елегантно подсилен с изискани материали и прецизни технологии.

Ако сте любопитни за името на програмата за лампи, Kaiser е името на оригиналния производител, а Idell е комбинация от думата "идея" и фамилията на Кристиан Дел.
Покажи 36 от 42 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!