Space Copenhagen

Име: Сигне Биндслев Хенриксен
Образование: Кралската датска академия по архитектура

Име: Peter Bundgaard Rützou
Образование: Кралската датска академия по архитектура

Space Copenhagen е сравнително млада марка, създадена през 2005 г. от Signe Bindslev Henriksen и Peter Bundgaard Rützou. И двамата дизайнери са се обучавали в Кралската датска академия за архитектура. Те са известни (и печално известни) с това, че се заиграват със статуквото и създават продукти с различни измерения с честна и лична визия за своите проекти.
Space Copenhagen е изпробвал силите си в широк спектър от продукти, включително интериорен дизайн, мебели, изискани практични продукти и артистични инсталации, а дуото е работило и като арт директори. Тези широкообхватни задачи ясно показват дълбочината на уменията на дуото и илюстрират способността им да се издигат, за да посрещнат различни задачи, решавайки ги със същата страст и ненаситен апетит.
В невероятното портфолио от сътрудничества на Space Copenhagen &Tradition заслужава да бъде споменато. Партньорството доведе до появата на прекрасната нова класика Como SC53 Portable, а емблематичната Копенхагенска висяща лампа SC6 е на път да се появи - и нека не забравяме да споменем колекцията Collect SC от аксесоари за дома, в която идват саксии, карафи, вази и чаши на Space Copenhagen.
Освен с &Tradition, Space Copenhagen си сътрудничи с GUBI за създаването на Howard, а последната колаборация е с Mater, резултатът от която са прекрасните барчета Mater Stool.
Покажи 36 от 80 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!