Лампи за кухнята - вдъхновение за прекрасна светлинаЛАМПИ ЗА КУХНЯТА

Прекарваме много време в кухнята, независимо дали става дума за почивка, работа или готвене. Ето защо помещение като кухнята се нуждае от добро осветление, което да работи за всички тези отделни случаи. Има три вида осветление, с които трябва да разполага всяка кухня - основната светлина, работната светлина и атмосферната светлина. Кухнята се нуждае от добро осветление, за да имате поглед върху самата кухня и върху нейните рафтове и шкафове. Разполагаме с лампи за всички видове кухненско осветление, а по-долу сме събрали няколко вдъхновения, които да ви помогнат да разберете какво е подходящо за вашата кухня по отношение на стила, избора на крушка и различните видове кухненско осветление.


ЦЕНТРАЛНО ОСВЕТЛЕНИЕ:
Основното осветление често се създава с помощта на таванна лампа или висулка. Тези лампи създават основната светлина в помещението, която осветява самото помещение и същевременно допринася за атмосферата в кухнята.

Работно осветление:
От съществено значение е да имате добра работна светлина в кухнята, тъй като това е светлината, която използвате, когато приготвяте храна на кухненския плот. Работната светлина трябва да осветява ефективно работното пространство с ярко сияние и подходяща цветова температура. Работната светлина може да идва отгоре или направо, но е важно да се избягват сенките, за да се постигне максимална ефективност на светлината. Работните лампи трябва да се поставят над кухненския плот, печката и мивката.

АТМОСФЕРНА СВЕТЛИНА:
Придава уютна нотка на характер, която често може да се комбинира с основната светлина, като се използва димер за светлина. Създайте фантастична атмосфера в кухнята си с атмосферна светлина.


Pendant for the kitchen – classic, retro, or modern?
When it comes to the kitchen table and pendants, remember to keep the suspension height in mind. As a rule of thumb, lamps need to be 75-80 cm above the tabletop to ensure the best work light. To avoid shadows, measure the width of the surface and divide by 3. Use the result to measure out from the wall—this is where the pendant should hang to avoid shadows. Of course, this is only a general piece of advice, and it could very well be that your home needs a different setup. You’re always welcome to get in touch for advice about mounting and choice of lamp.

It's a good idea to mount multiple lamps next to each other a little gap between them, as this ensures a uniform glow. There are many options when it comes to using pendants in the kitchen, and they’re available in all sorts of styles.

Ph 2/1 висяща лампа от Louis Poulsen е истинска класика в дизайна, създадена от Poul Henningsen. Това е елегантен и непреходен медальон с класически дизайн, който се вписва в много стилове на интериора благодарение на простия си, но уникален характер.

Във фамилията PH има много модели, включително класически като този, показан на снимката, и редица модерни, причудливи версии.

Колекцията PH допринася за страхотна светлина благодарение на отразяващата си система от три сенника. По-голямата част от светлината е насочена надолу, като създава меко и разсеяно сияние.


Снимката е дело на нашия прекрасен клиент @valdealma, който я е публикувал в Instagram
Колекцията Beat Light от Tom Dixon е готина и вълнуваща колекция от висулки, вдъхновена от 80-те години на миналия век. Колекцията е ретро, но запазва модерното си изражение. Тя вдъхва нов живот на кухнята, особено ако използвате няколко лампи от колекцията.

Колекцията от Tom Dixon е вдъхновена от скулптурната простота на месинга, а Beat Light осигурява висококачествена светлина. Всяка лампа Beat Light е уникална благодарение на усещането за ръчно изработен месинг.

Снимка от Pinterest
Marla Pendant Smoke от Lindby е стилен и уникален дизайн с модерно изражение, който се вписва безпроблемно над кухненския остров. Лампата има три уникално оформени висулки от стъкло в цвят на дим, които разкриват източниците на светлина вътре, като същевременно отразяват заобикалящата ги среда. Различните форми създават интересна динамика, която е особено атрактивна и вълнуваща за наблюдение. Тази лампа е функционален източник на светлина и естетическо допълнение към вашата кухня, което гарантирано ще впечатли приятелите и семейството ви.
Cosmina 4 Pendant Track Sort/Guld от Arcchio е с модерен и елегантен дизайн с индустриално покритие, който е популярен и изключително декоративен. Запазената марка на скандинавския минимализъм означава, че лампата внася лекота и простота в помещението, съчетани със сурово и естетическо изражение, което подхожда както на модерни, така и на класически кухни. И четирите висулки имат прекрасен златист интериор, който придава на осветителното тяло усещане за топлина, уют и домашен уют, които се разпространяват в цялото помещение.
Арник Пендел L140 Никел от Lucande въплъщава елегантност, простота и функционалност в едно. Лампата има модерен и изключителен външен вид, който я прави идеална за монтиране над кухненския остров. Освен това е изключително гъвкава, тъй като можете да я вдигате и спускате, както намерите за добре, така че винаги да разполагате с мека светлина без отблясъци точно там, където ви е необходима. Шестте светлинни източника на Arnik излъчват прекрасно равномерно сияние, което допринася за комфортната и приветлива атмосфера, която събира цялото семейство.
Sanne Pendant Concrete от Lindby е уникален и изключително декоративен дизайн за кухнята. Четирите висулки са олицетворение на простота и елегантност, тъй като изглеждат едновременно рустикални и изискани, което ги прави идеални за повечето кухни. Лампата е невероятно естетична, независимо дали е включена, или не, така че гарантирано ще привлича вниманието на гостите ви независимо от времето на деня. Висулките излъчват топла бяла светлина, създавайки уютна и спокойна атмосфера, която със сигурност ще задържи приятелите и семейството ви в кухнята.
Wanessa 4 Ceiling Lamp Wood/White от Lindby е класическа комбинация от естествено топло дърво, хладни метални детайли и топли бели абажури. Тази комбинация е зашеметяващо подходяща за всеки стил на обзавеждане, тъй като излъчва топлина и уют, независимо дали е включена, или не. Освен това четирите лампи могат да се въртят и накланят, така че винаги да имате светлина точно там, където ви е необходима и където я искате. Светлите абажури осигуряват мека топло бяла комбинирана светлина нагоре и надолу, която превръща кухнята в идеалното уютно място за срещи на цялото семейство.


LED крушки за кухненски лампи
Светодиодните крушки са чудесни за кухненски лампи, тъй като излъчват комфортна работна светлина, която е идеална за тази част на дома. Освен че излъчват добра светлина, LED крушките са и енергоспестяващи, което ще се отрази на сметката ви за електроенергия, и имат дълъг живот - около 15 години. В кухнята LED лампите допринасят за висококачествена светлина и отлично цветопредаване.
Светодиодният източник на светлина осигурява висококачествена светлина, а цветопредаването му го прави идеален за кухнята. Светодиодните крушки имат и отлична цветна температура, което е важно в кухнята.

    - За практична светлина ви е необходима неутрално бяла светлина с температура 3500-400 Келвина.
    - За атмосферна светлина ви е необходима топлата бяла светлина с температура 2600-2900 Келвина.

Кухнята се нуждае от топла матова светлина с добро цветопредаване, за да можете да виждате храната, която приготвяте. В колекцията ни има различни лампи с вградени LED крушки или с възможност за добавяне на LED крушка, така че продължете и се потопете в огромната ни гама от кухненски лампи.
Flowerpot VP1 от марката &Tradition е наистина красива и стилна висулка, която има модерна визия, но все пак много класически дизайн, който се вписва добре в скандинавския дом.

Тук виждате лампата в матово бял цвят, но този пендел се предлага в общо 14 елегантни цвята. Това е лампа, която осигурява наистина добро осветление в кухнята, а също така озарява деня ви с прекрасния си дизайн. Цветницата придава топла светлина на заобикалящата я среда, която се вписва идеално в помещение като кухнята.

Снимката е от нашия скъп клиент @homehappydk, който публикува тази снимка в Instagram
Тази лампа е гъвкава и функционална, а това са две думи, които много добре подхождат на помещение като кухнята. Висулката Aim в черно от марката Flos е лампа, която може да се регулира безстепенно във височина, което може да ви помогне да се съобразите с нуждите си от осветление.

Този семпъл и великолепен пендел е идеален за кухнята, както като работна светлина, така и като централно осветление. Освен това този фантастичен пендел има вградена LED светлина, която е източник на светлина, който работи най-добре в кухнята, когато става въпрос за работно осветление.

Снимката е от Pinterest  

Серията Zero е стилна, минималистична и класическа серия, която лесно може да се впише във всяка стая в дома. Това е лампа, която се предлага в различни размери и цветове. Светодиоден пендел Zero S1 от тази марка LIGHT-POINT и той произвежда светлина, която се разпространява надолу и по кухненската маса. Серията Zero се състои от светодиодни лампи, които осигуряват идеалното осветление за работа на кухненския плот или кухненския остров.

Серията Zero се предлага в 4 различни размера, както и в цветове, включително черно, златно, бяло и мока.

Снимката е от Pinterest
Новият продукт на марката Louis Poulsen, The Doo Wop, който се предлага в месинг, кобра и стомана, който е наистина подходящ за кухнята. Това е непретенциозен и семпъл пендел, който генерира живот и дава глътка свеж въздух на декора.

Това е висулка, при която можете да изберете LED крушка, която ще подобри светлинния резултат в кухнята. Това е лампа, която дава добро, меко и низходящо осветление в помещението, а бялата лакирана вътрешност на абажура ѝ придава вътрешен рефлектор. Самият абажур допринася за възходящото осветление, което се отразява в абажура, който едновременно го изпраща надолу. Това е идеалната лампа за кухнята.

Снимката е от Pinterest
Лампа, която напомня на тази от снимката, е Лампата за таван Solo Square, която е от марката LIGHT-POINT. Това е красива и семпла лампа, която е съвсем идеална за кухнята. Лампата за таван се предлага в черно, златисто и бяло и в кръгла форма, която допринася за нейния дискретен и семпъл дизайн. Освен това тя има вграден източник на LED осветление, което е светлина, която работи най-добре в кухнята.

Друга чудесна таванна лампа за кухнята е серията Focus на LIGHT-POINT, която излъчва топла бяла светлина чрез вградения си LED източник на осветление. Това е лампа, която поставя нещата на фокус, което се съдържа и в името на лампата. Тя има семпъл и стилен дизайн, който се вписва на много места в дома.

Снимката е от Pinterest


Помислете за осветлението в кухнята; лампа на тавана, висулка или стенна лампа

Съществуват безброй варианти за осветление в кухнята, като например таванни лампи, висулки или стенни лампи. За да създадете добра работна среда в кухнята, има много практични неща, които трябва да вземете предвид, но, разбира се, всичко зависи от вашите желания и нужди. Когато обмисляте възможностите за осветление, е важно да вземете предвид начина, по който е декорирана кухнята.

В момента стенните лампи са много популярни, когато става въпрос за интериорната декорация в кухнята. Това е лампа, която е изключително практична, когато става въпрос за кухнята, тъй като често може да се завърта, премества и накланя в зависимост от това къде имате нужда от светлина в кухнята. Стенната лампа ви позволява да получавате светлина точно там, където може да работите или да готвите. Стенните лампи са съвременни и гъвкави кухненски лампи.

Висящите лампи са най-предпочитаните лампи, когато става въпрос за кухненско осветление. Когато избирате висяща лампа, е добре да изберете абажур, който не е прекалено голям, тъй като бързо може да се превърне в неудобство. Таванните лампи са практични и лесни за употреба, те просто трябва да се монтират на тавана и след това се грижат сами за себе си. Когато става въпрос за избор на осветление в кухнята, е важно лампата да е гъвкава.

Наистина е важно внимателно да обмислите осветлението в кухнята, тъй като светлината трябва да е добра за работа, както и за обща светлина по кухненския плот. Освен това кухнята се нуждае и от централен източник на осветление, който да дава обща и околна светлина на цялата кухня.

Ако се нуждаете от гъвкавост и функционалност, 265 стенна лампа от Flos е идеалното решение за вас. Тази стенна лампа е толкова гъвкава, че може лесно да замени лампите на тавана и висящите лампи. Тя разполага с двуметрово рамо, което ви позволява да премествате светлината, така че винаги да я имате точно там, където ви е необходима.

Това е вълнуваща и красива лампа, която се вписва безпроблемно в минималистичната кухня. Стенната лампа 265 се предлага в три цвята: черен, бял и син.

Снимката е дело на нашата прекрасна клиентка @sofieweinreichengell, която я е публикувала в Instagram
Друга гъвкава и функционална лампа е стенна лампа 304L40 от Lampe Gras. Тази стенна лампа е снабдена с подвижно рамо, което можете да регулирате, така че винаги да имате светлина точно там, където ви е необходима. Това е стилна и семпла лампа, която се предлага в пет красиви цвята.

Lampe Gras разполага с цяла колекция от красиви регулируеми лампи, които правят живота ни като потребители приятен и лесен. Наистина си заслужава да я разгледате. С времето Lampe Gras става все по-популярен и не изглежда скоро тази траектория да се промени.

Снимката е дело на нашия прекрасен клиент @hosmajorskan, който я е публикувал в Instagram
Семи висулката от датската марка GUBI е красива висулка с отличителен и прекрасен дизайн. Той е идеален, ако търсите лампа, която да осигурява добра светлина. Емайлираният абажур на Semi pendant излъчва дифузно и равномерно сияние, което е идеално за кухненски плотове и острови.

Този пендел има уникален, непреходен дизайн, който се предлага в осем цвята и три размера, така че всеки може да намери нещо за себе си.

Снимка от Pinterest
Лампата за таван Being от Philips Hue е перфектната лампа за таван със стилен и семпъл дизайн. Можете сами да настроите яркостта, което е практична функция за основна или работна лампа. За да си осигурите перфектна работна светлина, можете да регулирате лампата на около 4000 келвина, а освен това лампата може да се димира. Това е функционална лампа, на която ще разчитате за нула време.

Лампата за таван Being има много функции и създава добра долна светлина, която се разпространява в страни. Лампата се предлага в черно и бяло.