Bernard-Albin Gras

Роден: 1886 Умрял: 1943
Най-известна творба: Серията La Lampe Gras
Образование: Архитект

Откритие
През 1922 г. Бернар-Албин Грас проектира серия лампи, предназначени за офиси и работилници. Лампата на Грас - La Lampe Gras, както е наречена по-късно - е уникална лампа със своя прост, здрав и ергономичен дизайн. В първоначалния си вид лампата няма винтове или заварени съединения. През 1927 г. Равел купува патента за La Lampe Gras и започва производството на лампата.

Бернар-Албин Грас е един от най-великите дизайнери на XX век, а неговите лампи са много популярни и днес. Лампите са изключително функционални, а всеки детайл е напълно оригинален и далеч изпреварващ времето си.

Ле Корбюзие, легендарният архитект и пионер на модернизма, е бил голям почитател на дизайна на Бернар-Албин Грас и е използвал лампи Lampe Gras в повечето си дизайнерски проекти и в собствения си офис. Lampe Gras е първата лампа, която е почти толкова популярна в частните домове, колкото и в офисите и бизнес средите.


Можете да видите повече за Бернар-Албин Грас и на уебсайта тук
Покажи 36 от 147 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!