Лампи за банята - прочетете това ръководство и направете правилния избор

Днес хората прекарват все повече време в банята, затова е важно да разполагате с точното осветление за вашите нужди.
Забавно е да мислите креативно, когато става въпрос за осветлението в банята, но също така трябва да осветявате помещението по практичен начин. Важно е да сте наясно с IP кодовете, които представляват сигурността на осветителното тяло срещу проникване на неща като пръсти/ръце, прах и вода - особено важно в банята. Можете да прочетете повече за IP кодовете и безопасността тук.

Точното възпроизвеждане на цветовете е друг фактор, който трябва да имате предвид, особено на място, където ще прекарвате време пред огледалото. Предимство е и наличието на повече от един източник на светлина в банята, за да се избегнат сенките и да се получи възможно най-добро покритие на осветлението.

Има много възможности за осветление в банята, но коя да изберете? Събрахме информация и вдъхновение, за да ви помогнем да намерите идеалната лампа за вашата баня.

LED осветление за баня - плюсове и минуси

Едно от ясните предимства на използването на светодиоди в банята е фактът, че те осигуряват естествена светлина. Важно е да определите от каква цветова температура се нуждаете от вашия светодиод, тъй като те могат да произвеждат студена, топла или междинна светлина.

Днес светодиодите са предпочитан източник на светлина за бани, тъй като произвеждат качествено осветление с различен интензитет. Топлата и комфортна цветова температура ще направи кожата ви естествена в огледалото - предимство, когато се гримирате или бръснете. Един малък недостатък на светодиодите е тяхната цена, но тази първоначална инвестиция ще се изплати с времето, тъй като животът им е 10-25 години.

Разполагаме с богат избор от лампи за баня със светодиоди и сме събрали няколко предложения и вдъхновение, за да ви помогнем да си представите как биха могли да работят във вашата баня.
Тук можете да видите класическа схема на осветление в банята. Над ваната е монтирана Стоянна лампа Mood 2 от LIGHT-POINT, която проектира светлина както нагоре, така и надолу. Това е елегантна и неусложнена LED лампа за баня, която дава комфортна и разсеяна светлина. Mood 2 може да се използва на различни места в банята и е с клас на защита IP20.

Над огледалото има два вградени прожектора, а тук, в Lampemesteren, предлагаме множество варианти на прожектори. Сред тях е серията Logic на LIGHT-POINT, която се предлага в различни варианти. Logic е прост и дискретен прожектор за таван. Той е и гъвкаво решение, тъй като може да се накланя през 28 градуса и да се върти.

Предлагаме и Easy Kap, друг дискретен спот за вграждане. Той осигурява висококачествено осветление и е отличен за използване в банята. Спотът за таван Easy Kap е на известния италиански производител Flos.

Когато става въпрос за осветление в банята, светодиодният спот е сигурен избор.
Интелигентен, модерен и лесен начин за осветяване на банята е използването на Philips Hue LightStrips. LightStrips са снабдени с лепило на гърба, така че можете просто да ги залепите на мястото, където искате. Philips Hue е изцяло нов начин на мислене за осветлението. Лампичките LightStrips произвеждат 16 милиона цвята, така че има много възможности за създаване на схеми за топло и студено осветление.

Лентите Philips Hue LightStrips използват сигурна LED технология и са с клас на защита IP20.

Тук можете да видите пример за това как можете да използвате интелигентните ленти LightStrips от Philips Hue. Те допринасят за елегантния семпъл вид на тази баня. Можете да ги използвате във вдлъбнатина на тавана, около огледалото или навсякъде другаде, където смятате, че ще изглеждат добре.

Известният куб от Fabbian - класика за банята

Много популярната лампа Cube от Fabbian се предлага като лампа за таван или стенна лампа. Това е лампа, която работи изключително добре в банята и се вижда все по-често в баните в цяла Европа.
Лампата за таван Cube осигурява на тази баня качествено осветление отгоре и е семпла и стилна. Cube дава отлична светлина, независимо от мястото, на което я поставяте, и се е превърнала в класика на съвременния дизайн.

Цялата серия лампи е произведена от висококачествени материали, а геометричният ѝ, но непреходен дизайн ще бъде добре дошъл във всеки дом. Cube се предлага в пет цветови варианта.

Лампи за огледало - класически, модерни или нетрадиционни?

Лампите в, върху и около огледалото в банята са един от най-важните източници на светлина в цялото помещение. Когато дойде време да инсталирате която и да е лампа, не забравяйте да я монтирате на нивото на очите, за да избегнете сенки.

Днес все повече хора избират модерни и нетрадиционни лампи за своите бани, но все още има много красиви класически варианти - вградени спотове, стенни лампи, осветени рафтове и огледала с вградено осветление. В Lampemesteren предлагаме богат избор от лампи, които да използвате с огледалото в банята - ето само няколко от възможностите.
Стенната лампа Romeo Babe W, на италианския производител Flos, е истинска класика за банята. Тя може да е малка лампа, но е невероятно ефективна. Тя е интересна и декоративна и ще изглежда чудесно във вашата баня.

Romeo Babe W има елегантен абажур от прозрачно стъкло, който осигурява фантастична светлина без отблясъци, а играта на светлината върху самия абажур е грациозна и изискана.

Като цяло това е една необичайно красива, практична и висококачествена стенна лампа.
Lampe Gras е изключително популярна марка и започваме да я виждаме използвана на нови и креативни места в дома.

Серията Lampe Gras се предлага в различни цветове и като подова лампа, стенна лампа, настолна лампа и висулка - има много възможности за използването ѝ в дома ви.  Стенната лампа 304L40 от Lampe Gras е дизайнерска икона с неусложнен, здрав и ергономичен дизайн. Това е красива и стилна лампа, която ще работи както в минималистичен дом, така и в по-пищна интериорна схема.

Серията Lampe Gras е изключително практичен избор за банята, тъй като се предлага в толкова много гъвкави и функционални варианти. Както можете да видите на изображението, този конкретен модел има няколко съединения, така че потребителят може да позиционира лампата точно там, където е необходимо.
Друга популярна лампа за баня е E27 от Muuto. Това е лампа с цокъл - висящ цокъл и крушка - с елегантно неусложнен дизайн. Уникалната висулка E27 - изработена от силикон и налична в 13 различни цвята - е изключително полезна и адаптивна. Можете да окачите една самостоятелно, с приятел в съчетана двойка или дори в клъстер от няколко. А простотата му го прави лесен за вграждане в интериорния дизайн, независимо от стила.

Както при всички лампи за баня, не забравяйте да спазвате указанията за безопасност и IP кодове.
Друг отличен вариант е Glo-Ball от Flos. Това е семпла и интелигентна стенна лампа с органична форма, която работи особено добре в банята.

Glo-Ball е чудесна лампа за минималистични и стилни интериори. Тя може да се монтира директно върху огледало - както се вижда на изображението - а друг модел от серията е предназначен за монтаж на стена или таван.
Истинска класика за банята е лампата AJ Стенна от Louis Poulsen. Тази дизайнерска лампа, с характерна форма и история, става само все по-популярна. Главата на тази модерна класика може да се накланя нагоре и надолу и да се върти на 60 градуса в движение. Това е уникално осветително тяло с незабавно разпознаваем минималистичен дизайн.

Серията AJ е проектирана от Арне Якобсен през 1960 г. Предлага се в 10 прекрасни цвята, но нашият топ продавач №1 е черният.
Намерете нашата селекция от лампи за баня тукТрябва да повторим, че винаги трябва да сте наясно с IP кодовете, когато мислите за осветление за банята или за всяко друго помещение, в което влагата е фактор - моля, прочетете нашето ръководство за безопасност, преди да направите покупката си. Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нашия екип за обслужване на клиенти.

Всички изображения от Pinterest