Akari

Скулптурната лампа изглежда необичайна, но традиционна. Модерният източник на светлина осветява традиционната изработка и подчертава естествената форма на лампата. Лампите Akari не могат да бъдат категоризирани нито като функционален продукт, нито като изкуство, а се намират някъде по средата. Когато светлината прониква през деликатната хартия, тя изпраща топла и приятна светлина в стаята, като прави обстановката да изглежда спокойна и привлекателна. С други думи, лампите не само осигуряват светлина в стаята, но и придават релаксираща атмосфера на всеки интериорен дизайн.
Akari 21A Висяща Лампа - Vitra
Отново в наличност на: 14-08-2024
Akari 50EN Висяща Лампа - Vitra
Отново в наличност на: 06-06-2024
Akari 1N Настолна Лампа - Vitra
Отново в наличност на: 28-06-2024
Akari 45X Висяща Лампа - Vitra
Отново в наличност на: 14-08-2024
Akari 55A Висяща Лампа - Vitra
Отново в наличност на: 03-07-2024
Akari 20N Настолна Лампа - Vitra
Отново в наличност на: 03-07-2024
Akari E Висяща Лампа - Vitra
Отново в наличност на: 09-07-2024
Akari 15A Висяща Лампа - Vitra
Очаква се в: 150 - 180 дни
Akari 3X Настолна Лампа - Vitra
Отново в наличност на: 27-06-2024
Akari 24N Настолна Лампа - Vitra
Отново в наличност на: 19-07-2024
Akari 25N Подова Лампа - Vitra
Очаква се в: 150 - 180 дни
Akari 120A Висяща Лампа - Vitra
Отново в наличност на: 14-08-2024
Akari YA2 Настолна Лампа - Vitra
Очаква се в: 150 - 180 дни
Akari 14A Подова Лампа - Vitra
Очаква се в: 150 - 180 дни
Akari 13A Подова Лампа - Vitra
Очаква се в: 150 - 180 дни
Покажи 36 от 42 продукти

Akari 10A

Оптимизирайте осветлението си с Akari 10A - емблематична лампа от колекцията лампи от ръчно изработена хартия на художника и дизайнер Исаму Ногучи. Със своя семпъл, но изискан дизайн лампата Akari 10A внася фина елегантност във всяка стая.

Създадена с помощта на традиционни японски занаятчийски техники и изработена от оризова хартия, дърво и бамбук, лампата Akari 10A излъчва артистичен финес. Меката му и разсеяна светлина създава приятна атмосфера, идеална както за домашни, така и за професионални помещения.

Числото "10А" отбелязва този модел в рамките на известната серия Akari и представлява уникална комбинация от творческата визия и майсторството на Ногучи. Открийте изкуството на осветлението с модела Akari 10A и добавете нотка непреходна красота към интериора си. Купете сега, за да се насладите на уникално произведение на изкуството, което не само осветява, но и обогатява обкръжението ви с естетика и очарование.

Akari 1A


Открийте фината красота на Akari 1A, блестящо представяне на уникалното дизайнерско наследство на Исаму Ногучи. Като част от емблематичната серия Akari, Akari 1A предлага уникална комбинация от японско майсторство и модерност.

С елегантната си конструкция от хартия, дърво и бамбук Akari 1A създава топла и разсеяна светлина, която превръща всяка стая в приветлива среда. Сама по себе си произведение на изкуството, тази ръчно изработена лампа излъчва непреходна простота, която идеално подхожда както на модерните, така и на класическите стилове в интериорния дизайн.

Номерът "1А" идентифицира този конкретен модел от серията Akari и той гордо носи дизайнерската визия на Ногучи. Обогатете дома или работното си място с възвишено осветление и естетика, като инвестирате в Akari 1A. Купете сега, за да изпитате сливането на функционалност и красота в тази единствена по рода си лампа, която определя стандартите за елегантен и модерен дизайн.

Истински японски лампи от оризова хартия с модерен привкус


През 1951 г. японско-американският художник и дизайнер започва да проектира светлинни скулптури, които кръщава "Араки", което на японски означава "светлина". Ногучи подчертава, че неговото изкуство трябва да има както практически, така и социални функции. По време на пътуване до Япония той посещава Гифу - град, известен с производството на фенери и хартиени чадъри - където начертава първите скици за светлинните скулптури "Акари". През следващите години той създава повече от 100 модела висящи, настолни, подови и таванни лампи с размери от 24 до 290 см.

Откакто Исаму Ногучи за първи път проектира светлинните скулптури Akari, те се изработват ръчно в работилницата Ozeki в Гифу, Япония. Изработката на една лампа отнема около 6 часа и всичко това се прави от най-добрите японски майстори в бранша. Напречните бамбукови пръти се опъват във форми, които определят формата на лампата. След това хартията внимателно се залепва към дървения скелет - парче по парче, за да се гарантира перфектното прилепване. След като лепилото изсъхне, калъпът се отстранява и абажурът вече може да бъде сгънат и изпратен или съхранен в плоски кутии.

Японско-американският художник и дизайнер Исаму Ногучи започва да проектира светлинни скулптури през 1951 г. Той създава повече от 100 ръчно изработени модела от хартия Shoji, които включват настолни лампи, подови лампи и лампи за под. Серията е наречена "Араки", което на японски означава "светлина". Днес цялата гама се състои от повече от 40 различни осветителни тела, които съчетават японски и скандинавски дизайн с вечен и минималистичен израз.

Осветителните тела се предлагат в различни размери и форми - някои в чист вид, а други с графични илюстрации. Общото за лампите Akari е здравият материал хартия Shoji, който приглушава светлината и скрива източника на светлина, като същевременно позволява приятна и равномерна светлина да се разпространява в цялата среда.
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!