Дизайн на лампи за деца и детска стая

В Lampemesteren ще намерите селекция от сладки и очарователни лампи за детската стая - едно място, където не искате да правите компромис с качеството или безопасността. Нашите деца заслужават най-доброто осветление и точно това ще намерите тук. Прочетете нашето ръководство и намерете много вдъхновение и страхотни идеи за лампи за детската стая.

Детски LED лампи - да или не?

Няма твърди и категорични правила за това дали детските лампи трябва да използват светодиоди или не, но ние го препоръчваме. Светодиодите спестяват много енергия, така че спокойно можете да оставите лампата да свети цяла нощ, без да се притеснявате за сметката си за ток. Освен това те имат много дълъг живот - средно 25 000 часа. Освен това светодиодните крушки не се нагряват като традиционните крушки с нажежаема жичка, така че децата ви не могат да се изгорят с източника на светлина. Горещо препоръчваме използването на светодиоди - не само в детската стая, но и в цялата къща.

Ако обмисляте LED за вашия дом, можете да намерите пълната ни селекция тук.

Дизайнерски лампи в детската стая - нашият най-добър избор

Дизайнерски лампи в детската стая - нашият най-добър избор

Нашата препоръка номер 1 за дизайнерска лампа за детската стая е колекцията от сладки малки същества от Мистър Мария. Една от нашите колежки тук, в Лампестерен, има Нанук в стаята на сина си и Мифи в стаята на дъщеря си и двете са огромни попадения!

Тези лампи от Mr Maria могат да се димират чрез малко кръгло копче, което според нас е много по-практично от 3-степенния димер, тъй като могат да се намалят докрай, така че да са почти изключени. Нашата колежка оставя своята цяла нощ включена на най-ниската настройка, а тъй като са LED, не е нужно да се замисляте за консумацията на енергия.
Както можете да видите тук, Нанук е очарователно полярно мече с височина 41 см. Вечер то разпръсква топла и атмосферична светлина, а през деня, когато е изключено, изглежда също толкова добре - сладък приятел, който ще се хареса на всяко дете.  

Мифи, Нанук и всички техни животински приятели от Mr Maria са щателно тествани и одобрени. Тези лампи са просто отличен избор - не е нужно да се притеснявате за безопасността или за сметката си за електроенергия, а тъй като те никога не се нагряват, детето ви може да ги прегръща, когато пожелае. Повярвайте ни - те ще се превърнат в най-добрите приятели на децата ви за нула време.

Снимка с любезното съдействие на @bytved чрез Instagram

Друга популярна лампа за детската стая е Eos от Vita. Лампата с пера, както я наричат много хора, е пухкава и забавна лампа, която изглежда чудесно почти навсякъде в дома, но особено в детската стая.

Оборудвайте я с цветна крушка от Philips Hue и избирайте между 16 милиона цвята чрез приложение на смартфона или таблета си.
Eos се предлага в бяло, кафяво или сиво и в различни размери, както и във варианти за окачване, за маса, за под и за стена - всеки от тях би изглеждал фантастично в стаята на вашето дете.

Намерете цялата серия Eos от Vita тук.

Снимки от Pinterest

Ако сте на пазара за лампа за таван, можем да ви препоръчаме Being от Philips Hue - красива и непреходна лампа с голяма функционалност. Being има вграден светодиод, който може да се контролира от същото приложение като цветната ви крушка. Ако смятате, че това звучи твърде технически - въпреки че всъщност е много лесно за използване - в комплекта е включено дистанционно управление с предварително програмирани настройки.

Being се предлага с източник на светлина White Ambiance, което означава, че осигурява бяла светлина, която можете да регулирате в зависимост от това дали искате хладно или топло осветление. Освен че можете да регулирате температурата на светлината, можете също така да затъмните Being, за да контролирате интензивността на светлината. Всички тези настройки се извършват чрез приложението Hue или дистанционното управление, което се доставя с лампата - Being прави изключително лесно да получите точно желаното осветление. Таванните лампи излъчват светлина както директно надолу, така и странично встрани. Страничната светлина се отразява от тавана, а след това се спуска надолу и излиза в стаята. Тази лампа е колкото интелигентна, толкова и красива.
Трябва да споменем и LightStrips, също от Philips Hue. (Както вероятно сте забелязали, ние наистина харесваме Philips Hue, но цялата продуктова гама е просто толкова умна и толкова лесна за използване).

LightStrips могат да бъдат оформени и оформени точно както искате и да бъдат подрязани до дължината, която ви е необходима - след това просто ги включете и ги свържете към вашия мост.
Можете да подчертаете различни области на помещението и да създадете различни ефекти на индиректно осветление. Лентите Hue LightStrips са снабдени с лепило на гърба, така че са изключително лесни за инсталиране - просто ги залепете, където искате.

Опитайте да ги поставите около леглото или бюрото на детето си, или под скрина. Можете да ги програмирате да се включват бавно сутрин и да се изключват бавно вечер. Има 16 милиона цвята, от които можете да избирате, и можете да регулирате силата на светлината, да ги накарате да мигат и много, много други неща.

Възможностите са безкрайни, така че развихрете въображението си и си поиграйте със светлината!

Хубаво е да знаете за осветлението в детската стая

Съществуват няколко начина за осветяване на детската стая. Повечето хора използват лампа на тавана, която служи за централно осветление. Можете също така да добавите осветление за настроение и нощна лампа или настолна лампа за по-голямо дете.

Ако искате да монтирате нощна лампа на стената до леглото на детето си, изберете такава с непряка светлина, за да избегнете отблясъците. За по-малки деца изберете лампа с източник на светлина, защитен зад абажур, така че детето да не може да докосне крушката. Изберете нощна лампа с възможност за димиране, за да можете да регулирате нивото на светлината - няма да съжалявате.
Можете също така да добавите подова лампа, като например една от животните на г-н Мария, за които споменахме по-горе - лампа, която ще се хареса на детето ви, която е с възможност за димиране, която използва LED технология, която не се нагрява и която е тествана и одобрена.

Отново споменаваме тестването и одобрението, защото знаем, че някои хора купуват копия/фалшификати или други детски лампи от сайтове за джаджи. Много от тези лампи не са изработени от одобрени материали и могат да бъдат токсични. В най-лошия случай тези лампи не са тествани и одобрени за безопасност и могат да представляват опасност от пожар.

По-добре е да платите малко повече и да вземете подходяща лампа за детето си - това е само нашето мнение/препоръка, която се надяваме да бъде полезна за клиентите, които може би не са наясно със ситуацията.