Ограничено издание на Louis Poulsen: PH 2/2 Luna от Poul Henningsen

1 септември 2023
Ограничено издание на Louis Poulsen: PH 2/2 Luna от Poul Henningsen
PH 2/2 Luna е тазгодишната лимитирана серия на Louis Poulsen.

Първоначално проектирана от самия Poul Henningsen през 1939 г., PH 2/2 сега се преиздава като ексклузивен колекционерски артикул за любителите на дизайна. Зад преиздаването стои Louis Poulsen, който всяка година разнообразява живота на любителите на дизайна с престижни лампи в лимитирани серии.

Тазгодишната лимитирана серия е била първоначално известна като нощна лампа, тъй като Poul Henningsen е имал предвид именно нощното шкафче, когато е проектирал PH 2/2. Оригиналната лампа поразително прилича на новоиздадената версия с характерната си извита рамка и зашеметяващи дизайнерски детайли. Рамката, основата и фасунгата са изработени от красиво матиран месинг, а фините линии достигат своята кулминация в елегантната конструкция на абажура от духано опалово стъкло.

В истинския стил на Poul Henningsen абажурите са базирани на системата от три абажура на дизайнера, която датира от 1926 г. Идеята е била да се създадат абажури, които да намалят до минимум отблясъците от слабите крушки по онова време.

Историята на Poul Henningsen и системата от три сенника можете да прочетете тук!

Лампа за нощно шкафче на Poul Henningsen

Оригиналната лампа за нощно шкафче на Poul Henningsen, пусната на пазара през 1939 г., е по-къса от новата лимитирана преиздадена версия, създадена от Louis Poulsen. Първоначално височината на PH 2/2 е била само 230 мм, докато новата нощна лампа е с огромна височина 320 мм. Това прави лампата по-универсална и означава, че вече може да се използва и на бюрото, например.

Но практичните допълнения не спират дотук. В допълнение към увеличената височина Louis Poulsen е направил главата на лампата въртяща се. Това означава, че можете да насочите лампата точно в посоката, в която ви е необходима светлина.

Поръчайте тук и получете своето ограничено издание!