Уникален и декоративен шведски дизайн - Lampemesteren приветства Globen Lighting на уебсайта!

20 октомври 2022
Уникален и декоративен шведски дизайн - Lampemesteren приветства Globen Lighting на уебсайта!
Изключително сме развълнувани да приветстваме Globen Lighting в колекцията с всички негови практични, страхотни дизайни в различни стилове, така че всеки да има по нещо за себе си.

Шведската марка за осветление е основана през 1983 г. от Андерс Хол и Анне Шарлот Хол след случайно запознанство с осветителната индустрия. Всичко започва през 1972 г., когато на Андерс Хол му се налага да измисли алтернативно, да не кажем креативно, използване на 5 000 допълнителни пластмасови капачки за чинии за сирене, които чичо му е продал на компания, която в крайна сметка фалира. Андерс Хол се замислил и в крайна сметка пробил 42-милиметров отвор в горната част на капачките, залепил отдолу волани и монтирал отгоре тапа - и точно така се родила първата му лампа, която получила името "Stina". Скоро тази лампа за таван е последвана от настолна лампа, състояща се от два пластмасови капака, монтирани върху основа. Тя е наречена "Bullen" и сега може да бъде намерена в благотворителни и винтидж магазини. Тези две лампи поставят началото на една страст към осветлението, която продължава цял живот, без да споменаваме гамата от изящни продукти, включително настолни лампи, таванни лампи, стенни лампи, подови лампи, висящи лампи, детски лампи и лампи за открито, които гарантирано допълват всеки стил на интериора.

Globen Lighting е вече второ поколение с Александър Хол като главен изпълнителен директор и 14 други служители, а марката е базирана в Свенлюнга. В сътрудничество с външни дизайнери и със собствения си екип Globen Lighting създава разнообразно портфолио от уникални и естетични дизайни, които са резултат от колективен модерен, интересен и изобретателен стил, така че със сигурност ще намерите лампа, която напълно отговаря на вашите нужди и стил!

Намерете пълната гама продукти на Globen Lighting тук