FLOS STORIES: To-Tie - Всичко е в името

29 септември 2023
FLOS STORIES: To-Tie - Всичко е в името
Новата уникална настолна лампа от миланския дизайнер Гулиелмо Полети

To-Tie е най-новата лампа на Flos и представлява първата поръчка за дизайн на осветителни тела от новия вълнуващ творец Гулиелмо Полети, известен със склонността си към "саморазбиращ се" дизайн. И To-Tie напълно отговаря на това описание: отличителна настолна лампа, в която същността е сведена до най-необходимото, сглобена единствено чрез механично напрежение и наречена със заглавие, което идеално допълва това произведение на изкуството.

Резултатът е привличащ погледа, но семпъл дизайн, който се развива около взаимосвързващо се движение без използване на винтове, лепило или заваряване. Гениалната структура не само прави лампата изключително устойчива, но и позволява на различните елементи да изпълняват множество функции. Източникът на светлина е интегриран в алуминиев прът, който служи и за дръжка, а електрическият кабел не само захранва лампата, но е и решаващият елемент, който свързва всичко заедно.

Колекцията To-Tie включва три различни лампи, всяка от които е с подходящ размер и пропорции за определена среда. Най-малкият модел е подходящ за нощна лампа, най-високата версия може да бъде поставена на конзола, а най-голямата ще изглежда чудесно на ниска масичка във всекидневната. Където и да бъдат поставени, лампите To-Tie ще се открояват благодарение на своята уникална и характерна композиция.

Гулиелмо Полети е достигнал до този крайъгълен камък в кариерата си чрез необичайно и нелинейно пътуване, което в много отношения отразява творчеството му. Случайна лекция, на която присъства, запалва искра на интерес, която постепенно го отвежда в света на дизайна, където работи като стажант и посещава семинари с две много различни дизайнерски личности, преди да започне образованието си в Design Academy Eindhoven.

Днес Полети работи в собственото си студио в Милано, което лично е проектирал и обновил. Творческият процес на Poletti произтича от изкуството на създаването и задълбочените изследвания на структурните напрежения и материалите, които той използва, за да предизвика интуитивните си виждания. Творческата свобода и уникалната експертиза, която Flos предлага на дизайнерите, позволиха да се превърне неговият експериментален подход в индустриален осветителен продукт. Тази първа лампа за Flos излъчва духа и гения на братята Кастильони и с право може да се счита за истинска лампа на Flos.

Вижте всички лампи To-Tie тук!

Оригинален текст от FLOS В FLOS STORIES