FLOS STORIES: Everday Bilboquet

13 ноември 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Филип Малуен определя Bilboquet като лампа за милениалите и поколението Z: гъвкаво решение за осветление, което се адаптира към многостранния подход към дома, определящ поколенията днес и утре.

"Bilboquet е регулируема настолна лампа, която изглежда проста, но е изпълнена с индивидуалност, насочвайки светлината игриво и прецизно във всички посоки. Вдъхновена от магнитните сачмени шарнири, "Bilboquet" предлага мобилност за широк спектър от различни функции. Независимо дали се използва като светлина за задачи на бюрото, за осигуряване на меко сияние на стената или за осветяване на добра книга, той свети там, където е необходимо", казва Филип Малуен.

Хармония във формите, материалите и цветовете



Философията на дизайна на Малуен се върти около създаването на емоционална връзка, подчертаването на формалната яснота и култивирането на отчетлива визуална идентичност. Той е дизайнер, който последователно се стреми към простота в производството, сглобяването и естетиката, като същевременно дава приоритет на издръжливостта като основен елемент на дизайна.

Салвия, домат и лен



Игривият аспект на Bilboquet е оказал голямо влияние върху избора на трицветната палитра, в която е изработена лампата. Градински чай, домат и лен определят не само тялото на лампата, но и кабела и щепсела, което води до съгласувана монохромна естетика.

Bilboquet е внимателно проектирана, за да може да се адаптира към широк спектър от изисквания. В допълнение към регулируемия цилиндър, кабелът може да остане видим или да бъде скрит в специален корпус под основата. Двуметровият кабел улеснява преместването на осветлението в дома. Освен това крушката може да се подменя и надгражда с течение на времето, което гарантира удължен живот на лампата. Bilboquet е проектирана за дълъг живот и основните ѝ компоненти могат да бъдат напълно разглобени, което улеснява ремонта, подмяната или изхвърлянето на отделните части по екологично отговорен начин. Както главата, така и корпусът са изработени от устойчив поликарбонат, страничен продукт от производството на хартия, вместо от материали на петролна основа.

Вижте лампите тук!