Запознайте се с цветния и креативен дизайн на новата настолна лампа на Seletti "Life in plastic" - it's fantastic!

10 януари 2024
Запознайте се с цветния и креативен дизайн на новата настолна лампа на Seletti "Life in plastic" - it's fantastic!
С новия филм за световноизвестната блондинка, един от най-разпознаваемите символи на 20-ти век, красивата настолна лампа Life in plastic, която можете да намерите тук, не би могла да дебютира в по-добър момент. Лампата се представя като оазис на иронията, вдъхновен от емблематичната кукла Барби, която завладя света, откакто първият модел видя бял свят в края на 50-те години на миналия век.

Арт нуво среща поп културата


Със своите спретнати малки фигурки настолната лампа Life in plastic ясно се връща към детайлния стил арт нуво, който е бил разпространен в началото на миналия век и е силно разпознаваем и днес. Дизайнерската концепция на лампата се допълва от богато орнаментирана основа на лампата в сложен и вълнообразен мотив от листа, текстилен абажур с форма на камбанка с дантела, ресни и имитация на корниз и, не на последно място, богато украсената рамка на фигурките, която в тази красива реинтерпретация е разширена, за да образува цял ансамбъл. Когато включите лампата, светлината прониква както през текстила в меко сияние, така и през отвора за светлина в долната част на абажура, подчертавайки красиво цялата сцена.

Добре изпълнен дизайн, който отговаря на творческата линия на Seletti


Многоцветният дизайн и прекрасното внимание към детайла, което характеризира всеки милиметър от настолната лампа, са отличителна черта както на дизайнера Marcantonio, така и на италианския производител на дизайнерски лампи Seletti, за който можете да научите повече тук. Marcantonio и Seletti имат многогодишно сътрудничество за създаване на уникални, силно разпознаваеми лампи, които преосмислят концепцията за осветление и използват лампата като средство за създаване на живо изкуство.

Seletti е специализирана в производството на настолни лампи с творческо докосване. Разгледайте големия избор от настолни лампи на Seletti тук!