Цвят и скандинавски дизайн се обединяват в новата шведска дизайнерска марка Swedish Ninja

8 юни 2024
Цвят и скандинавски дизайн се обединяват в новата шведска дизайнерска марка Swedish Ninja
Със своя вечно изобретателен подход към скандинавския интериорен дизайн и очевидната си склонност към ярки и поразителни цветове, които рядко се срещат в съвременния дизайн, Шведската нинджа се наложи на скандинавската дизайнерска сцена. Историята започва през 2010 г., когато шведската дизайнерка Мария Густавсон все още работи като дизайнер на мебели и интериорни елементи на свободна практика за други компании. През 2016 г. компанията започва да предлага на пазара свои собствени продукти. Днес Swedish Ninja се разпространява в останалата част на Европа, Австралия и САЩ, както и в широк кръг от международни онлайн търговци на дребно.

Оригиналността, автентичността и зачитането на местното дизайнерско майсторство са в основата на всички проекти на Swedish Ninja. Марката също така се стреми да намали въглеродния си отпечатък, което се изразява в използването на качествени материали за удължаване на живота на всички дизайни, както и в местното производство в Смоланд, Швеция - област, известна с квалифицираното производство на шкафове и с това, че е дом на Пипи Дългото чорапче и основателката на Swedish Ninja, Мария Густавсон. Вдъхновена от известната героиня от детската книжка на Астрид Линдгрен, олицетворение на независимата и изобретателна жена, Мария Густавсон основава своя собствена дизайнерска компания, на която и до днес е главен изпълнителен директор и единствен собственик.

Отличителна черта на Swedish Ninja е успешното съчетаване на простотата и строгостта, характерни за скандинавския дизайн, с радостта на Густавсон от цветовете, която блика от всеки продукт, проектиран от Swedish Ninja. Всички техни творения се предлагат и в широка гама от цветове, така че не е нужно да правите компромис с любимата си цветова гама, когато поръчвате продукт от шведската дизайнерска компания.

Swedish Ninja вече стои зад голям брой красиви колекции от лампи, които можете да намерите точно тук.

Шведската дизайнерска марка продава и интериори, състоящи се от красиви и практични предмети за декорация на дома. Вижте всички тях тук.