Световноизвестна класика от 1977 г. в ново елегантно никелово покритие

3 юни 2024
Световноизвестна класика от 1977 г. в ново елегантно никелово покритие
Откакто италианският архитект и интериорен дизайнер Вико Маджистрети проектира настолната лампа Atollo през 1977 г., този модел е архетип на класическата дизайнерска настолна лампа. Още през 1979 г. лампата печели наградата за дизайн Compasso d'Oro и оттогава е излагана в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк, Музея на изкуството в Цюрих и Музея на изкуството и изкуството в Хамбург и др.

Atollo е красива демонстрация на прости, геометрични форми, които се съчетават чудесно помежду си. Цилиндричната основа осигурява стабилност, а конусовидният връх създава перфектна точка на равновесие за полусферичния абажур. Чрез отличителния минималистичен и ориентиран към формата израз на настолната лампа Atollo Magistretti изпреварва времето си с това красиво творение, чиято монохромна метална повърхност подчертава стилната му простота. Досега лампата се предлагаше в бяло, черно, златно и бронзово. Сега обаче тя се предлага и в блестящо никелово покритие с ултрамодерен вид, който прекрасно допълва минималистичния дизайн.

Лампата е оборудвана с два стандартни цокъла, разположени под абажура. Тъй като абажурът е изработен от метал, светлината не изтича, а се насочва към светлинния изход в долната част, създавайки ефективна светлина, която се фокусира и върху красиво оформената основа. Полусферичната форма на абажура не позволява на светлината да блести встрани, като осигурява директна светлина, но с приятно качество.

Настолната лампа Atollo се предлага в три варианта: 238 Small, 239 Medium и 233 Large. Модел 238 има обикновен бутонен ключ, докато ключът на модел 239 и 233 има вградена функция за регулиране на яркостта, която ви позволява да регулирате яркостта, за да осигурите подходящата светлина за всеки повод, по всяко време и за всяка цел. С височина и диаметър 70x50 см голямата версия работи добре и като подова лампа.

Вижте цялата гама Atollo тук