Многофункционалност и естетика в концепцията за осветление - вижте новата гама осветителни тела Isol от Astep

20 май 2024
Многофункционалност и естетика в концепцията за осветление - вижте новата гама осветителни тела Isol от Astep
Функционалността е ключов акцент в серията осветителни тела Isol на италианската дизайнерска марка Astep. Колекцията, която се състои от висулки и подови лампи в няколко различни размера, се представя в цялостен дизайн с последователна концепция. Всички осветителни тела в колекцията имат един и същ цялостен дизайн и един и същ красив кремавобял текстилен абажур, който излъчва класическа елегантност с модерен привкус.

Инициатор на тази красива серия е датският дизайнер Давид Тулструп, който през 2021 г. пуска на пазара висящия модел Isol, а по-късно разширява серията с подовата лампа Isol през 2023 г. Отличителна черта и на двата модела са техните звукопоглъщащи абажури, които са щателно тествани, за да сведат до минимум ехото и реверберацията в помещението. Тази характеристика прави лампите Isol идеални за осветяване на помещения в офиси или други зони, където има голям пешеходен трафик и е необходим ефективен контрол на нивата на шума. По-големите помещения изискват по-добро звукопоглъщане. Поради тази причина Isol Pendant е проектирана така, че да може да се разширява във височина за по-ефективно намаляване на шума. Като алтернатива можете да окачите няколко висулки в групи, за да подобрите техните звукопоглъщащи свойства.

Текстилният абажур на Isol обгръща източника на светлина от всички страни, което води до мека и незаслепяваща светлина, която се разпространява равномерно от всички страни. Това прави осветителните тела идеални за амбиентно и фоново осветление в по-големи помещения. Подовите лампи имат и функция за регулиране на яркостта, вградена в крачния прекъсвач, така че можете да регулирате яркостта, за да е подходяща за всяко време и цел.

Всяка версия на лампата се предлага в два цветови варианта с черни и бежови рамки. Всички те имат един и същ кремавобял текстилен абажур, което ги прави лесни за комбиниране. Можете да намерите цялата красива серия Isol от Astep тук.