Светлина и уют от тъмния север - Pilke Signature 64

11 април 2024
Светлина и уют от тъмния север - Pilke Signature 64
За нас е огромно удоволствие да ви представим Подземната лампа Pilke Signature 64 като още едно великолепно допълнение към най-голямото гениално постижение на финландския производител на лампи Pilke до момента - колекцията осветителни тела Pilke Signature.

Специално подовата лампа, която се предлага в три красиви цвята, е специална част от емблематичната серия Pilke Signature. Името "64" е препратка към размерите на лампата, които са 64 сантиметра на дължина, ширина и височина, което говори за добре обмислен дизайн. Подобно на всички абажури от тази серия, тя се сглобява без лепило или винтове, като идеята е пренесена и в подовата лампа Pilke Signature 64, която се сглобява без основа или стълб. По този начин дизайнът запазва съвършенството си, така че нищо не може да бъде добавено или премахнато. Абажурът също може да се регулира по няколко начина, като има възможност да го повдигнете нагоре в симетричен профил или да го наклоните под ъгъл, за да стане асиметричен, в зависимост от това кой вид ви допада най-много.

Вижте още красиви варианти на подовата лампа Pilke Signature 64 и останалите модели от серията Pilke Signature тук.

Когато финландският дизайнер Туука Халонен създава серията Pilke Signature, той отдава почит на силните традиции в дървообработването в родната си страна. Характерното финландско докосване личи във всеки детайл на красивия дизайн - от елегантния шперплат, използван като материал за лампата, до сложната геометрична плетена шарка, която напомня за вниманието към детайла и изтънчеността, проникващи в културата на саамите. Тъй като Финландия е известна и с тъмните си зими, не е изненадващо, че финландците са станали майстори в създаването на ефективно и уютно осветление, което разпръсква надежда и радост през тъмните месеци, когато слънцето почти не се показва. Естествено, всички осветителни тела Pilke Signatur се изработват ръчно във Финландия.