Ragna: подовата лампа, която прави всичко

17 февруари 2024
Ragna: подовата лампа, която прави всичко
Всекидневният живот включва много ситуации с множество нужди, които трябва да бъдат удовлетворени по различно време. Затова е изключително важно вещите, с които разполагаме в домовете си, да ни помагат при изпълнението на различните задачи. Новите допълнения към съществуващата серия подови лампи Ragna от Lindby са отличен пример за функционален дизайн, който е специално разработен, за да отговори на всички нужди, които възникват през деня. В същото време лампата може да покаже красива външност с елегантна естетика и приятен светлинен ефект, така че да разполагате с красив дизайнерски предмет, който да разкрасява интериора както в включен, така и в изключен режим.

Грациозният ръст на подовата лампа напомня на разцъфнало цвете. Лампата е с масивна основа и съответстваща рамка, която се предлага в черно и никелово покритие. Горната част на ансамбъла е украсена с обърнат стъклен абажур с реалистичен алабастров вид и красиво мрамориране на повърхността. Това обаче не е единственият източник на светлина: като специална функция Ragna има и допълнителен абажур с подходящ дизайн, монтиран в средата на рамката.

Горният абажур е насочен нагоре и следователно излъчва красива и разсеяна светлина, която създава хармонична подсветка и успешно допълва цялостното осветление на помещението. Така нареченият uplight е популярен, защото светлината изглежда много по-мека от downlight и се разпространява по-навътре в помещението. Долният абажур е монтиран към рамката и може да се използва като лампа за четене, тъй като е оборудван с две гъвкави стави за регулиране на положението на абажура и по този начин за промяна на посоката на светлината, като за тази цел лампата е снабдена с малък прът за фино регулиране.

И двата светлинни източника са оборудвани с енергийно ефективна LED светлина и могат да се управляват поотделно чрез собствени превключватели. Превключвателите имат и функция за димиране, която позволява плавно регулиране на яркостта. Можете да намерите цялата красива и функционална колекция осветителни тела Право тук.