Изчистени линии и ярки цветове в чудесна комбинация: вижте серията Cellu от Normann Copenhagen тук!

28 март 2024
Изчистени линии и ярки цветове в чудесна комбинация: вижте серията Cellu от Normann Copenhagen тук!
Колекцията осветителни тела Cellu е модерна интерпретация на класическия абажур от сгъната хартия. Дизайнът е пренесен в съвременната естетика с полипропиленовия си абажур за по-голяма издръжливост, който лежи върху колона от прахово боядисан алуминий и основа от прахово боядисана стомана, и двете проектирани с отличителен, здрав вид.

Инициатор на тази красива колекция е младият датски дизайнер Симон Легалд, който през лятото на 2012 г. завършва училището по дизайн към Кралската датска академия за изящни изкуства. Работата му се състои както от малки, така и от големи продукти, често създадени на пресечната точка на занаятчийството и индустрията. В своите проекти Симон Легалд използва техники, които са необходими в дизайна и са част от израза, като визуално ги подчертава, а не ги скрива. По време на многогодишното сътрудничество на Легалд с Normann Copenhagen много от неговите иновативни идеи и дизайнерски концепции са реализирани в красиви творения. Можете да намерите пълната гама от дизайни на Simon Legald тук.

Особено характерно за серията Cellu е успешното съчетаване на класически и модерни елементи на дизайна. Абажурът показва ясните препратки на дизайна към емблематичните плисирани абажури. Елемент, който е запазен, докато на дизайна като цяло е придадена съвременна и осъвременена естетика, която отговаря на изискванията на модерните интериори. Дизайнът се характеризира с поразителни пропорции и класически препратки. Основата има много характерен, уголемен израз, който е допълнително подчертан от привличащите окото и игриви цветови комбинации на праховото покритие. По този начин Cellu е очевиден съюз на старото и новото, красиво съчетани в дизайн, който черпи препратки както към класическото майсторство, така и към новите, модерни принципи на дизайна.

Серията Cellu се състои от настолни и подови лампи в няколко красиви цветови комбинации. Можете да ги намерите всички тук