Два нови, красиви цветови варианта на висулката Ray от Globen Lighting

21 март 2024
Два нови, красиви цветови варианта на висулката Ray от Globen Lighting
Откритост, прозрачност, лекота и изящество са ключовите думи, с които се описва колекцията осветителни тела Ray на шведската компания Globen Lighting. Колекцията, която се състои от висящи, подови и таванни осветителни тела, е проектирана и замислена от ирландския дизайнер Патрик Хол, който работи и като главен изпълнителен директор на Globen Lighting. След 30-годишна работа като ръководител на проекти и инженер-дизайнер, Хол стои зад няколко успешни колекции и гами осветителни тела. Можете да намерите пълната ни гама от творения на Hall тук.

Отличителна черта на всички осветителни тела от серията Ray е техният отворен, двоен метален абажур. Твърдата, солидна среда обаче се компенсира от формата, която се характеризира с меки извивки и лека асиметрия. Това придава деликатна елегантност и красив органичен вид на цялостния дизайн, създавайки впечатление за лек и плаващ абажур - истински акцент в интериора. Досега висулките са били налични само в неутрални цветове и вариант от месинг. Сега обаче красивият дизайн се завръща в яркозелен и син вариант, който допълнително подчертава дизайна чрез красивата игра на цветовете.

Артистичната отвореност на дизайна на висулката обгръща източника на светлина, но не го закрива, осигурявайки ясно и директно осветление, като същевременно превръща крушката във важна визуална част от цялостното изражение на лампата. По същата причина лампата е снабдена с цокъл E27, който е подходящ за широк спектър от видове крушки. Добра идея е да изберете крушка, която красиво да допълва оптиката на лампата и да добавя декоративен елемент към цялостния ансамбъл. Особено характерна за Ray Pendant е гъвкавата конструкция на абажурите, която позволява те да бъдат подредени по различни начини. Можете да изберете дали да подредите лампите една срещу друга в красив огледален ефект, или една в друга, създавайки гениално взаимодействие между шарките в двата абажура.

Вижте двата висулки Ray тук