Нови попълнения в колекциите осветителни тела Tolomeo и Ilio от Artemide в ексклузивни специални издания

29 януари 2024
Нови попълнения в колекциите осветителни тела Tolomeo и Ilio от Artemide в ексклузивни специални издания
2023 г. е годината, в която няколко красиви специални дизайна на италианската дизайнерска марка Artemide видяха бял свят. Сред тях са както коледно издание на емблематичната архитектурна серия лампи Tolomeo, която се произвежда от проектирането на лампата през далечната 1987 г., така и ексклузивно лимитирано издание на серията подови лампи Ilio по случай 10-годишнината на серията. И двете издания запазват същия строг дизайн, който е характерен за останалите серии, и имат същото отлично качество според функциите си.

Специалното издание Tolomeo има красиво медно покритие на повърхността и се предлага в по-малък формат, който е около половината от размера на оригиналната настолна лампа. Това прави една красива дизайнерска лампа, която се вписва и в по-малки бюра и повърхности с ограничено пространство. Лампата е част от награждаваната серия архитектурни лампи Tolomeo, проектирана от Джанкарло Фасина и Микеле де Луки за Artemide. От пускането си на пазара през 1987 г. Tolomeo е спечелила множество награди, включително Compasso d'Oro Award през 1989 г. и Observeur du Design Paris през 2001 г., и е украсила безброй бюра по целия свят. Можете да прочетете повече за красивата серия и нейната история тук

Проектирана от самия основател на Artemide, Ернесто Гисмонди, серията Ilio е известна с изключително детайлния си дизайн, изчистена геометрия и минималистичен изказ. Всички тези черти, които характеризират серията Ilio и им придават висока стойност на разпознаваемост, са запазени в юбилейното издание, но с очарователно повърхностно покритие. Покритието е нанесено със специална PVD техника, която е позволила да се създаде безкрайно градиран преход от златисто в долната част до сребристосиво в горната. Юбилейното издание на Ilio е произведено само в 2000 екземпляра. Всеки екземпляр е маркиран със сериен номер и подписа на Ernesto Gismondi. Можете да намерите юбилейното издание заедно с останалите модели Право тук.