Осветление и архитектура в красив съюз с подовата лампа Meter от Pholc

3 януари 2024
Осветление и архитектура в красив съюз с подовата лампа Meter от Pholc
В прекрасна демонстрация на скандинавски минимализъм, ориентиран към дизайна, скандинавското сътрудничество между шведската компания за осветление Pholc и датското дизайнерско дуо Мария Бруун и Анне Дорте Вестер създаде монументален източник на светлина, който едновременно привлича погледите на всички и се вписва прекрасно в интериора: Meter. Лампата е кръстена на внушителния си ръст от един метър, но се предлага и в по-малка версия от половин метър. Трезвото, целеустремено наименование на серията лампи е показателно за изобретателността и строгостта, които стоят зад дизайна. В рисунките за Meter Бруун и Вестер кръстосват дизайна с архитектурата и изкуството с акцент върху абстракцията, в резултат на което се получава минималистичен и свръхпрост дизайн, който излъчва характер във всеки детайл.

По своя дизайн Meter напомня на колона, каквато се среща в древна Гърция. Широкият ѝ диаметър и внушителната ѝ височина, съчетани с белия капак и красивите ръбове, които преминават по цялата дължина на лампата, допълват архитектурния ѝ дизайн и я превръщат в естетическо допълнение, което се вписва особено добре в по-големи пространства с вкус към простотата и неутралните цветови тонове.

Изтънченият дизайн се подчертава красиво, когато включите лампата, и цялата структура се осветява в меко, атмосферно сияние. Тъй като абажурът напълно закрива светлинния източник, светлината прониква в помещението само индиректно през тънката бяла тъкан, което осигурява меко и равномерно разпределение на светлината. Можете също така да регулирате силата на светлината благодарение на вградената функция за регулиране на яркостта, което осигурява подходяща подсветка за всяко време и цел.

Вижте подовата лампа Meter и в двата размера тук.