Изключително осветление с дизайнерския полилей Ghost от 101 Copenhagen

29 ноември 2023
Изключително осветление с дизайнерския полилей Ghost от 101 Copenhagen
Много красиви лампи и интериорни елементи са намерили място в новата колекция на датската дизайнерска марка 101 Copenhagen, а един от тях се отличава с хипнотизиращия и модерен полилей Ghost. Лампата е идеална за всички, които предпочитат модерния минимализъм и имат слабост към абстрактното изкуство. Със своята иновативна технология за осветление, оскъден външен вид и изразителна простота полилеят Ghost е от полза за всички модерни пространства и интериори.

Подобно на останалите модели от колекцията, полилеят Ghost е проектиран от датското дизайнерско дуо Кристиан Софус Хансен и Томи Хилдал, които са и водещи дизайнери на 101 Copenhagen. Томи Хилдал има дългогодишен опит в модната индустрия, преди да направи своята кариера в областта на интериорния дизайн. Работата му се фокусира върху собствения му интерес към материалите и процеса, при който те се превръщат в произведения на изкуството, което намира отражение във всички добре обмислени творения на Хилдал. Кристиан Софус Хансен е учил архитектура и дизайн в Кралската академия за изящни изкуства на Дания и е експерт в съчетаването на традиционния дизайн със съвременните технологии и производствени методи. От 2015 г. двамата гении на дизайна работят рамо до рамо, създавайки множество впечатляващи интериорни проекти. Можете да намерите още творения на Кристиан Софус Хансен и Томи Хилдал точно тук.

Графичният дизайн, характерен за полилея Ghost, се основава на минималистичното изкуство, като съчетава осветление и скулптура в една привличаща вниманието конструкция с авангарден вид. Вместо конвенционалните абажури и светлинни източници, Ghost има впечатляващо светлинно тяло в абстрактен, усукан модел, който съставлява цялата глава на лампата. То се състои от бяла акрилна тръба с вграден зад нея светодиоден светлинен източник, който осветява цялата конструкция, когато лампата е включена. Иновативният полилей се предлага в два различни размера, всеки от които има собствен хипнотизиращ светлинен модел.

Вижте ги всички тук