ИСТОРИИ НА FLOS: Алмендра - новата светлинна магия на природата

24 февруари 2024
ИСТОРИИ НА FLOS: Алмендра - новата светлинна магия на природата
В една очарователна симфония от дизайн и природа испанската дизайнерка Патрисия Уркиола създава шедьовър на светлината - Almendra. Тази модулна осветителна система възхвалява формите и цветовете на бадемовото дърво по начин, който предизвиква поезия във въздуха. Амбициозен проект, който обхваща не само естетиката, но и устойчивостта, като всичко това е подкрепено от изключителен дизайн и технология.

Визията на Патрисия Уркиола за бъдещето
"Almendra е едновременно семе и светлина, и живее в черупката, като малка къщичка, пространство, което съдържа семето и го защитава. Исках да изследвам енергията на бадемите. Лампата все още е механичен предмет, но в близко бъдеще си представям лампа, която се отваря и затваря, която има собствена мобилност.".

Поезия, светлина и устойчивост в красив синтез
Almendra се предлага в 3 различни модела: Almendra Arch, Almendra Organic, напомнящ клони на дърво, и Almendra Linear, съставен от модулни листа, в които 3, 4 или 6 модула могат да бъдат групирани в кръстосана схема.

По пътя на устойчивостта
Almendra е в съответствие с протокола на Международната сертификация за устойчивост и въглеродни емисии (ISCC) и е проектирана с оглед на устойчивостта. Нейните листа и дифузори са изработени от специален поликарбонат, получен от страничен продукт при производството на хартия, а за сглобяването на продукта не се използва лепило. Almendra може да се разглобява напълно, което означава, че всяка част може да се рециклира.

Натурална цветова палитра
Патрисия Уркиола е избрала много естествена цветова палитра, вдъхновена от цветовете на бадемовото дърво. Красивите матови покрития като Off-White, Nude, Ocher, Anthracite се допълват от два метални цвята - Bay Blue Metallized и Lilac Metallized.

Модулно и регулируемо осветление
Всички модели Almendra позволяват промяна на посоката на светлината по време на монтажа. Всяко крило може да се завърти на 60º, за да се постигне различна конфигурация и настроение на осветлението. Листата могат да се подреждат в посочените позиции (A-B-C-D-E-F), стига да се спазва симетрията на осветителното тяло, така че лампата да остане балансирана при сглобяване.

Добавете докосване на природна магия в дома си с Almendra - Прегледайте пълната гама тук

Оригинален текст от FLOS в FLOS STORIES