Успокояващо осветление с най-новия шедьовър на дизайна на Алексей Искос - Calm Wall Light

25 март 2024
Успокояващо осветление с най-новия шедьовър на дизайна на Алексей Искос - Calm Wall Light
Един ден, когато украинско-датският дизайнер Алексей Искос посещава летището в Копенхаген, той попада на реклама. Вниманието на дизайнера обаче не било привлечено нито от съдържанието, нито от продукта, а по-скоро от формата: мекият, подобен на текстил материал, върху който била отпечатана рекламата, светнал с изключително приятно сияние. Това е началото на идеята за нова концепция на лампата и е пример за удивителната способност на Искос да намира вдъхновение в ежедневието и да превръща обикновени предмети и явления в красив дизайнерски език - материален, визуален и функционален.

Лампите от новата серия стенни лампи "Calm" на Iskos се характеризират с точно същия приятен светлинен ефект, който е дал началото на името на серията. Външната страна на лампата е покрита с плътно изтъкан текстил, който изравнява светлината и създава ефект на дифузно осветление с постепенен преход от страните към центъра на лампата. Източникът на светлина зад нея е LED модул, който създава ефективно акцентно осветление, идеално за почти всяка стая. В същото време светлината се излъчва и през задната част на лампата, създавайки тъмен контраст в рамката на лампата и хармонична светлинна картина върху стената.

Самият дизайн се характеризира с холистичен подход с непрекъсната конструкция и намален брой детайли в екстериора, което демонстрира майсторството и опита на Iskos в скандинавския минимализъм в интериорния дизайн. Стенното осветление Calm се предлага в няколко размера и цветови варианта с отделни цветни ленти по рамката, които добавят фина игра на цветовете към неутралния по отношение на нюансите дизайн. Лампата се предлага и с вграден сензорен димер за регулиране на яркостта, което значително разширява възможностите за приложение на лампата. За бърза и лесна работа с функцията за димиране можете да закупите и кабел, специално предназначен за серията Calm.

Вижте цялата гама стенни лампи Calm тук.