Неограничена радост с настолна лампа Portofino с преносим дизайн

15 февруари 2024
Неограничена радост с настолна лампа Portofino с преносим дизайн
В красиво съчетание на форма и функционалност, практичност и красив външен вид, дизайнерът Валерио Сомела създава серията настолни лампи Portofino за италианския производител на лампи Nemo Lighting. Сомела е роден в Милано и завършва дизайн в Politecnico di Milano. От началото на кариерата си и особено след основаването на собственото си дизайнерско студио през 2009 г. Соммела изгражда впечатляващо портфолио от красиви и уникални дизайни. Sommella разглежда всеки проект като възможност да изрази идеите си чрез дизайнерски концепции и се стреми да направи така, че формата, материалът и технологията да се обединят в едно по-висше единство. Можете да намерите още от красивите проекти на Валерио Сомела Право тук.

Основните принципи на Sommella са ясно отразени в дизайна на настолната лампа Portofino, която с гениалната си комбинация от геометрични форми, висок, тънък ръст и хармонично взаимодействие на лекота и тегло сама по себе си е произведение на изкуството. Рамката и абажурът са изработени от алуминий с красиво повърхностно лаково покритие, налично в няколко различни нюанса, а основата е изработена от мрамор в подходящ цвят. Източникът на светлина се състои от вграден светодиоден модул, който е монтиран от долната страна на абажура и изпраща светлината надолу в красива долна светлина, която едновременно създава красиво осветление и подчертава красивия дизайн на лампата. Светлината се задейства чрез бутон в долната част на рамката. Бутонът има и вградена функция за димиране, така че можете да регулирате яркостта в три степени. Това дава възможност за осветяване съответно на 100 %, 70 % и 35 % от общата яркост.

Лампата е проектирана безжично, така че можете да се наслаждавате на светлината ѝ, където и да се намирате. Вграденият светодиоден източник на светлина се зарежда чрез включения в комплекта кабел, който се включва в USB порта на лампата. След 4,5 часа лампата е напълно заредена и може да свети до 15 часа.

Вижте настолна лампа Portofino във всички версии тук.