Още едно красиво допълнение към естетическата серия Globe от Вернер Пантон вече се предлага в мини версия

5 януари 2024
Още едно красиво допълнение към естетическата серия Globe от Вернер Пантон вече се предлага в мини версия
Откакто лампата е проектирана и създадена през 1969 г., Globen е едно от най-значимите постижения на датския дизайн. Ръководител на неповторимата лампа е емблематичният датски майстор на осветлението Вернер Пантон. Амбицията на Пантон за Глобус е била да проектира лампа, която да привлича погледите и да обединява помещението, независимо дали е окачена самостоятелно или в групи. В резултат на тази цел е създаден невероятно универсален модел лампа с ясен и кратък език на дизайна, който е едновременно прост в дизайна и детайлен в интериорния дизайн, като се вписва в безброй пространства.

С диаметър 28 см VP Globe 28 Alu Pendant е най-малката лампа от серията Globe. Висулката прави красива фигура сама по себе си, но може лесно да се групира и с другите лампи Globe, които се предлагат в няколко различни модела с различни размери, цветове и материали. Това създава вълнуващо взаимодействие между различни размери и съгласувани дизайни.

Декоративната висулка носи името на характерната форма на глобуса, който в тази версия е от прозрачен, кристално чист акрил с пет вътрешни рефлектора, окачени на три стоманени вериги. Цветовата гама от прозрачен и блестящ алуминий се допълва от пръски червено и синьо в красиво нюансиране, което е още по-видимо, защото цветовете са използвани пестеливо. Когато е включена, крушката светва и отразява вътрешността на алуминиевите рефлектори, създавайки непряко осветление, което се разпределя меко и без отблясъци в цялата стая.

Можете да видите висящата лампа VP Globe 28 Alu и всички други красиви варианти от серията Globe на Verner Panton Право тук