Емблематичните висящи осветителни тела Coolicon се преиздават в красиви нови модели

20 ноември 2023
Емблематичните висящи осветителни тела Coolicon се преиздават в красиви нови модели
Забележителният дизайн и суровото индустриално излъчване, характерни за висулките на дългогодишния британски производител на лампи Coolicon, датират от 1933 г., когато компанията патентова новата си лампа, която е проектирана да осигурява ефективно осветление без риск от прегряване. Тогавашните крушки генерират голямо количество топлина и следователно представляват опасност за безопасността, която лампите на Coolicon успяват да преодолеят благодарение на хитроумно проектираната рамка за дисплей в горната част на абажура, която позволява на топлината да излиза навън. Оттогава неефективните крушки с нажежаема жичка отдавна са заменени с по-енергийно ефективни алтернативи, но емблематичният дизайн на Coolicon продължава да съществува.

Днес висулките се изработват от масивна стомана, а изгорелият емайл също се нанася ръчно. В същото време елементите, които придават на дизайна отличителен характер, осигуряват и практично осветление. Широкият светлинен поток на абажура осигурява чудесно осветление в посока надолу, идеално над масата за хранене или работното място в дома. Тъй като обаче горната част на крушката се вижда, красивата вторична светлина се разпространява под ъгъл от 360 градуса, като осигурява едновременно допълваща подсветка и създава по-хармонична и балансирана светлинна картина. Тъй като източникът на светлина е видим, можете да изберете декоративна крушка, която да съответства на личния ви стил, или крушка за модернизация, която да подчертава емблематичния дизайн на Coolicon.

Повторното пускане на класическата индустриална лампа запазва всички основни елементи, които характеризират елегантния дизайн, който прави лампите толкова разпознаваеми. Фасунгата обаче се предлага в нов, елегантен месингов дизайн, който обогатява красивия дизайн с изтънчено докосване.  

Висулката се предлага в широка гама от цветове и, разбира се, се предлага и с характерния им дизайн: карта на лондонското метро. Вижте всички висулки Coolicon тук