UMAGE - Обикновена красота

Всичко започна с една лампа и едно събиране. Той влиза в магазин за стари вещи, за да види лампата на баща си - лампа, която не е виждал от 30 години. Дизайн с корени от 70-те години на миналия век, когато дизайнът на лампите е бил навсякъде. Вълнуващо време за датския дизайн.

Лампите на бащата на Сьорен Равн Кристенсен са били проектирани да се сглобяват - концепция, която ще бъде продължена от сина му, собственика на UMAGE. UMAGE проектира 10 нови лампи, базирани на този принцип, но се нуждае от нещо, което да ги пренесе от етапа на проектиране до етапа на производство. Тук се появява Якоб Нанестад. Първите 10 лампи са спрени от производство, но бързо са последвани от три лампи, които продължават да бъдат едни от най-популярните продукти на марката.


Целта на UMAGE беше да създаде по-достъпна марка, която да се фокусира върху прекрасни опаковки и продукти с висока степен на гъвкавост. С други думи, продуктите на UMAGE ви позволяват да бъдете дизайнер в собствения си дом.
Намерете всички лампи UMAGE тук


Прочетете повече за трите лампи, които са в основата на големия успех на UMAGE:
2018: 10 години UMAGE


Десетгодишнината на марката не е само празник на марката, но и почит към концепцията.

В UMAGE всичко се състои в това да се направи нещо повече. Целият процес на проектиране се извършва на място, за да се гарантира, че във всички аспекти на фазата на проектиране се влагат малко повече усилия. Това важи за всичко - от първите щрихи на дизайна до избора на цвят и опаковка.


UMAGE - всичко за околната среда

UMAGE проектира своите продукти с мисъл за околната среда и полага големи грижи за своите ресурси, като прави всичко възможно, за да не ги изчерпва. Ако може да живее години наред, не бива просто да се изхвърля - просто погледнете лампата на бащата на Сьорен Равн Кристенсен като пример.

През 2018 г. UMAGE стартира нова колекция: Усещания за мебелите. Колекция от прекрасни мебели с градска, скандинавска визия. Подобно на естествения израз, който откривате в техните лампи, тази колекция мебели се придържа гордо към своите ценности. Става дума за обединяване на здравите, естествени материали с тяхната дефиниция за градски дизайн. UMAGE е прост и прекрасен датски дизайн на достъпни цени. Занапред мисията им е да съчетават живота в големия град с вечния дизайн и да се опитват да направят живота на хората по-прост и по-красив.

Добрият дизайн трябва да бъде прекрасен и да се запази дълги години в бъдещето. Той трябва да предизвиква определено усещане и атмосфера, които се вписват навсякъде - и все пак имат смисъл.


<font color="#888888" size="+2"><center>ОЩЕ ОСВЕТЛЕНИЕ ОТ UMAGE</font>

ОЩЕ ОСВЕТЛЕНИЕ ОТ UMAGE

ASTERIA MOVE - Søren Ravn Christensen, 2021


Настолната лампа Asteria Move е красива, тънка, минималистична лампа в преносим вариант. Вградената батерия може лесно да се зарежда с помощта на включения в комплекта USB кабел, а след като бъде заредена, можете да пренесете лампата, където пожелаете. Използвайте я за уютно сияние във всекидневната, за временна светлина за четене или за нощна лампа. Изберете между три нива на яркост, като регулирате светлината с бутона в основата на лампата. Лампата свети до 35 часа с пълно зареждане в зависимост от избраната яркост.

Asteria Move поддържа безжично зареждане. Ако разполагате с устройство за зареждане Qi (безжично зарядно устройство) у дома, можете да зареждате лампата, като я поставите върху устройството.

Висулка Hazel - Jacob Rudbeck, 2021 г.

Висулката Hazel е вдъхновена от формата на лешник. Лампата е изработена от стомана с черно покритие и основа с месингово покритие. Комбинацията придава на лампата модерно скандинавско изражение, което се вписва прекрасно в повечето домове. Вграденият светодиоден източник на светлина е скрит зад бял разсейвател, което гарантира комфортно и равномерно светене. Идеална за осветяване на масата за хранене, където топлата светлина надолу осветява сърцето на дома. Предлага се в два размера, така че можете да намерите идеалната лампа, която да освети масата за хранене, кухненската маса или ъглите на дома ви.