UMAGE е датска марка, която обръща внимание на околната средаНасърчаваме обектива към UMAGE като марка и към главния им творчески директор Сьорен Равн Кристенсен и ги попитахме всичко за техните концепции, интереса към околната среда и много други неща. Потопете се в една вълнуваща вселена заедно с нас и UMAGE и разберете много повече за марката и техните ценности.


Намерете всички лампи от UMAGE тук

Нова марка вижда бял свят
Историята на UMAGE започва още през 2008 г. с цел създаване на устойчива концепция за гъвкави висококачествени дизайни.

Предприятието е основано от Якоб Нанестад Хансен и Сьорен Равн Кристенсен, Заедно те забелязват празнина на пазара за висококачествено осветление на разумни цени. За тях беше важно също така светлината да създава приятно изживяване както за собствениците на магазини, така и за крайните потребители.

Ябълката не пада далеч от дървото, така че не е изненадващо, че Сьорен - синът на човек, който е проектирал лампи през 70-те години на миналия век - се е насочил към дизайна на лампи.

Идеите възникват Проектите са вдъхновени предимно от природата, но също и от други индустрии като архитектурата и модата, където дизайнерите черпят вдъхновение от формите и материалите.

Нови идеи възникват и от настоящите тенденции и нужди, но за UMAGE е важно новите дизайни да отговарят на конкретна нужда. Процесът на създаване на нов дизайн започва с дефиниране на потребността на целевата аудитория и куриране на предложения за това как UMAGE може да отговори на тази потребност. Важно е не просто да се създаде нов продукт, а да се отговори на дадена потребност и да се задоволи.<font size="+3" style="font-weight:100;">Лампата с пера от UMAGE</font>

Лампата с пера от UMAGE

Лампата с пера от UMAGE EOS е лампата, която наистина постави UMAGE на картата, а нейното плаващо романтично изражение я прави напълно уникална. EOS е изработена от гъше перо - различен и жив материал - и историята на нейното създаване е случайна.

"Концепцията беше да се намери нов подход към лампите, който да обхваща датското "hygge". Искахме меко и живо изражение - нещо, което искате да докоснете, когато го видите. По това време имахме друг проект, който изискваше пера, но можехме да ги купим само на килограм, затова попитах дали мога да взема назаем някои - и така се появи идеята за EOS, популярната лампа с пера на UMAGE." - Сьорен Равн Кристенсен

Намерете всички прекрасни модели EOS тук

<font size="+3" style="font-weight:100;">Марка с грижа за околната среда</font>

Марка с грижа за околната среда

UMAGE е марка, която се гордее със съзнателния си подход към околната среда, но не отива по-далеч от необходимото - това трябва да има смисъл. В резултат на това повечето от техните продукти са плоско опаковани, което свежда до минимум нуждата от опаковки, намалява разходите за съхранение на марката и нейните клиенти и намалява разходите за доставка, а всичко това спомага за опазването на околната среда.

Но този подход се отнася и до материалите и избора на доставчици на марката. Независимо дали става въпрос за нов доставчик или нов материал, марката отделя време, за да намери перфектното съчетание. Важно е доставчикът да може да докаже, че неговите материали и производствени методи са екологосъобразни. Марката използва само 100% рециклирани материи, а целта ѝ е до 2022 г. да произвежда само продукти за многократна употреба.

Прекрасните опаковки могат да се използват повторно като кутии за съхранение, а целта е до края на 2021 г. всички опаковки да бъдат за многократна употреба.

И това не е всичко! Всеки път, когато UMAGE продаде дървена лампа или мебел, те засаждат дърво. Така че, когато купувате дървена лампа, се засажда ново дърво, което помага да се грижим за Земята.

Намерете много прекрасни дървени лампи от UMAGE точно тук
Мисията за опазване на околната среда е застъпена и в посланието на UMAGE за всеки, който иска да си купи лампа от UMAGE. "Вие не само намалявате въздействието си - вие също така купувате история и вечен дизайн, които със сигурност ще обичате и цените години наред".