Архитектурната лампа - гъвкаво осветление за целия домАрхитектурни лампи
В наши дни архитектурните лампи се предлагат за частни домове и все още са популярно решение за офиси и общи работни места. Вече нямаме същата необходимост да имаме бюро у дома, тъй като повечето хора работят на своите лаптопи. Въпреки това лампата на архитекта - в различните ѝ итерации - все още е основен елемент в декора и получи нова вълна от внимание заради последователния фокус върху ретро дизайна. Скандинавският декор продължава да поставя на фокус функционалния дизайн и емблематичните класики. Лампата архитект процъфтява, но в наши дни използва енергоспестяващи LED крушки, а не такива с нажежаема жичка. Тя продължава да се появява в нови интерпретации, а ние продължаваме да я използваме в новия контекст.

Въпреки че са минали близо 90 години, откакто архитектурната лампа е видяла бял свят, тя е все така популярна в съвременния интериор. Без значение какви са вашите нужди от практично осветление, лампата "Архитект" гарантирано ще ги изпълни. На пода, на тавана, на стената или на масата - има модел за всяко възможно място в дома ви. С други думи, има безброй начини да използвате лампата у дома.

Около леглото Ако искате гъвкава и практична нощна лампа с модерно излъчване, лампата Architect е идеалното решение. Можете да изберете популярната Стенна лампа 1227Original. Впечатляващата ѝ гама е подходяща дори за използване до легла за повишение. Ако се нуждаете от нощна лампа, която можете да използвате като светлина за четене, лампата Architect е правилният избор. Острата и концентрирана светлина гарантира, че не е необходимо да напрягате очите си само за да четете. Освен това получавате лампа, която осветява цялата стая и не пречи на партньора ви, когато иска да спи.

В КУХНЯТА Когато избирате лампа за кухнята си, е важно да намерите такава, която да осигурява добра светлина за работното ви място. Архитектурна лампа за стена или таван е идеалният избор, ако искате да сте гъвкави. Лампата за таван 302 или стенната лампа 213 на Lampe Gras са здрави и прости решения, които осигуряват невероятна светлина, когато приготвяте обяда или вечерята.
ЗА ОФИС През последните години домашният офис преживява истинско възраждане! Прекарваме все повече време в работа за вкъщи, така че е важно да разполагате с правилната светлина, която да ви води. Марки като Leucos са разбрали заданието и са създали колекцията лампи JJ. Колекцията включва висулки, стенни лампи, подови лампи и настолни лампи. Последната е особено подходяща за офиси, независимо дали са у дома или не, поради размера и гъвкавостта си, което я прави идеална за бюрото ви. Всички лампи от колекцията са модерен вариант на класическия дизайн на архитектурните лампи, а настолните лампи са това, което може да се нарече класическа архитектурна лампа.

Настолната лампа JJ притежава гъвкавостта на класическа архитектурна лампа, тъй като раменете и абажурът ѝ могат да се регулират, за да светят в различни посоки, така че винаги да имате необходимата светлина. Настолните лампи са оборудвани и с димируема LED светлина, така че можете да променяте яркостта, за да отговаря на работното ви време. Елегантният дизайн се предлага в различни размери и цветове със и без основа, така че има модел за всеки, независимо от стила и нуждите ви. Украсете бюрото си с тази класика: практично и декоративно допълнение към вашия интериор, което никога не излиза от мода.

Искате ли да видите уникалната колекция JJ от Leucos? Намерете я тук
В ДНЕВНАТА СТАЯ Нуждаете се от добра светлина във връзка с разположението на дивана или фотьойла, където сте склонни да се свивате с плетиво или добра книга. Лампата Archi на Nordic Living осигурява невероятна гъвкава светлина. Лампата има функция за захващане и може лесно да се монтира на рафт или на ръба на масата, да не говорим за преместването ѝ отново при необходимост. Лампата се предлага в различни цветове и подхожда на всички стилове интериор.

В СТАЯТА НА ДЕТЕТО Бюрото в стаята на детето ви трябва да бъде осветено правилно, за да може то да си пише домашните, да се упражнява в рисуване или да работи по други малки творчески проекти. Лампата Тип 75 настолна лампа е класическата стояща лампа на архитекта, която се предлага в различни привличащи вниманието цветови комбинации. Настолната лампа Type 75 е декоративно и практично решение за детската стая, което работи както за вас, така и за вашето дете. Уникалната настолна лампа се предлага в два размера с максимални височини съответно 50 и 66 см - размери, които правят лампата подходяща за използване и като лампа на нощното шкафче.
ЗА ЛИЧЕН ДЕКОР Съвременният декор използва архитектурната лампа в различни нови контексти. Една от най-привлекателните и креативни интерпретации е гигантската архитектурна лампа: Подводна лампа Tolomeo Mega. В колекцията Tolomeo на Artemides се намират някои от най-популярните лампи за архитекти, а от пускането ѝ на пазара през 1987 г. колекцията е спечелила безброй награди.

Различната подова лампа има височина и обхват, които ви позволяват да я поставите над масата за хранене или да я използвате за осветяване на масичката за кафе. Не е необходим монтаж на стените или тавана, така че лампата е лесна за вграждане в съществуващия интериор. Подобно на по-малките архитектурни лампи, светлината от мегалампата се регулира, което я прави лесна за използване, ако искате да преместите масата си за хранене, за да поберете повече гости на вечеря. Лампата създава свобода във вашия интериор и допринася за уникално изразяване, което със сигурност ще направи впечатление.  


РЕВОЛЮЦИОННАТА НАСТОЛНА ЛАМПА ОТ 1920 г. Френският инженер Бернар Албин-Грас проектира в началото на 20-те години на миналия век революционната настолна лампа с регулируемо рамо и сачмен шарнир. През следващите години изобретението му получава широко разпространение в офиси, лаборатории, работни помещения и други места, които се нуждаят от гъвкава работна светлина. Лампата става хит сред архитектите и се разпространява като горски пожар в тяхната общност - оттам идва и името. Бернар Грас продава правата върху своята лампа и тогава започва производството на първата лампа на Грас.

През 1932 г. друг инженер, на име Джордж Карвадин, заменя регулируемите сачмени шарнири с пружинна система, състояща се от четири пружини, които могат да се преместват, без да губят позицията си. Абажурът фокусира светлината върху работното място, а тежката основа създава стабилност - дори когато се използва пълният обхват на лампата. Няколко години по-късно лампата започва да се произвежда като "Anglepoise 1208", към която по-късно се присъединява по-елегантната "Anglepoise 1227", която се произвежда и продава и до днес.

Лампата за архитекти вече не е оранжевата ретро лампа, която дълги години беше основна част от бюрата. Нашата гама от лампи architect може да се похвали с редица невероятни интерпретации - някои от тях са по-верни на класическия ретро дизайн от други, докато някои предлагат скандинавски израз в селекция от цветове. Общото между всички тях е гъвкавото рамо и концентрираната светлина, подходяща за използване в целия дом.

ВИЖТЕ НАШАТА ГРУПА АРХИТЕКТНИ ЛАМПИ ТУК